Έχεις παρατηρήσει μήπως ότι πολλές φορές πεινάς μετά τη γυμναστική και θες να φας μανιωδώς; Πού οφείλεται αυτό; Μήπως κάτι κάνεις λάθος; 

Προσπαθείς να χάσεις βάρος ή να διατηρηθείς στα κιλά σου; Θες να είσαι fit και η γυμναστική είναι απαραίτητη ή απλά αναγκαία για σένα; Και καλά κάνει και είναι! Όμως, το να τρως συνεχώς μετά τη γυμναστική παίρνοντας τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που έχασες δεν είναι και πολύ καλό. Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Αν, όμως, πεινάς μετά τη γυμναστική σε υπερβολικό βαθμό, τότε φταις εσύ γιατί κάτι κάνεις λάθος ή κάτι παραλείπεις.

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες, αν πεινάς μετά τη γυμναστική;

Δεν τρως τίποτα πριν τη γυμναστική

Κοινώς κάνεις γυμναστική με άδειο στομάχι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά νομίζεις πως έτσι θα χάσεις περισσότερες θερμίδες. Το θέμα είναι ότι από πού θα αντλήσεις τις δυνάμεις για να γυμναστείς, αν πριν δεν έχεις φάει τίποτα; Δεν είναι απαραίτητο να φας ένα βαρύ γεύμα, αλλά όταν κάνεις γυμναστική με άδειο στομάχι αφενός προκαλείς την υγεία σου, αφού το να λιποθυμήσεις δεν θα ήταν παράλογο, και αφετέρου πεινάς περισσότερο μετά την προπόνησή σου.

Δεν ενυδατώνεσαι αρκετά

Ξεχνάς πολλές φορές ότι το νερό είναι απαραίτητο, ειδικά όταν γυμνάζεσαι. Έτσι λοιπόν, δεν είναι παράλογο να πεινάς επειδή δεν έχεις ενυδατωθεί. Μην ξεχνάς να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται ειδικά μετά τη σωματική άσκηση, γιατί αν έχεις φάει πριν, ίσως να μην πεινάς τελικά, απλά χρειάζεσαι νερό, όπως και κάθε οργανισμός που ιδρώνει.

πεινάς μετά τη γυμναστική

Getty / RICOWde

Δεν τρέφεσαι σωστά

Έχεις μια λιγούρα μετά τη γυμναστική κι αντί να φας ένα φρούτο, μια σαλάτα, λίγη πρωτεΐνη, επιλέγεις το ανθυγιεινό φαγητό. Το τελευταίο αυξάνει την πείνα σου κι είναι λογικό να θες να φας όλο και περισσότερο. Επειδή γυμνάστηκες κι έχασες κάποιες θερμίδες δεν σημαίνει ότι μπορείς να φας πίτσα, σουβλάκι, κρουασάν, πατατάκια ή οτιδήποτε άλλο ανθυγιεινό, γεμάτο λίπη και κακούς υδατάνθρακες. Μετά τη γυμναστική σου φάε τις κατάλληλες τροφές!

Μην ξεχνάς, τέλος, πως πολύ σημαντικός είναι και ο ύπνος και ο ισορροπημένος τρόπος ζωής. Βάλε τη γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα, εφόσον όμως τρως σωστά και κοιμάσαι καλά!

Διάβασε ακόμα τι μπορείς να φας μετά την γυμναστική:

Οι καλύτερες τροφές για να τρως μετά την προπόνηση

Photo: unsplash/Taylor Harding