Οι περισσότεροι μισούν το τρέξιμο, πρέπει να το παραδεχτούμε. Δεν βρίσκουν λόγο, τεμπελιάζουν, τους κουράζει και μονίμως έχουν και από μια δικαιολογία για να το αποφύγουν. Ποιοι είναι οι τρόποι για να σου αρέσει τρέξιμο;

Τρόποι για να σου αρέσει τρέξιμο; Ναι, γιατί είναι όλα θέμα οπτικής και συνήθειας κι αν κάνεις μερικές, μικρές αλλαγές τότε θα δεις πως θα το συμπαθήσεις. Μη σου πούμε ότι θα το επιδιώκεις κιόλας.

Κι αφού τα οφέλη που έχει τόσο για την υγεία σου, όσο και για την ψυχολογία σου δεν σου είναι αρκετά για να το βάλεις στη ζωή σου, αυτοί οι τρόποι για να σου αρέσει το τρέξιμο, ίσως αποδειχθούν σωτήριοι. Μια δοκιμή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Τρόποι για να σου αρέσει το τρέξιμο

Θέσε στόχους

Θέσε τους δικούς σου στόχους κάθε φορά. Μικροί στόχοι που θα έχεις θέσει εσύ στον εαυτό σου. Για παράδειγμα, να κάνεις δύο κύκλους το γήπεδο χωρίς να σταματήσεις, να κάνεις έναν γρήγορο κύκλο και έναν πιο αργό. Και όταν τους πετύχεις θα νιώσεις τεράστια ικανοποίηση.

Βάλε τη φόρμα σου

Όχι αυτήν που είχες από το Λύκειο, από την τελευταία φορά δηλαδή, που έκανες γυμναστική. Αν θέλεις ένα επιπλέον κίνητρο, μπορείς να αγοράσεις ένα καινούργιο κολάν που σου αρέσει, ένα αθλητικό σουτιέν, αθλητικά παπούτσια. Και ένα…παγούρι. Τα καινούργια σου πράγματα θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις, έτσι δεν είναι;

Στήσε το σκηνικό

Δεν σου αρέσει να τρέχεις στον διάδρομο; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να τρέξεις σε ένα γήπεδο της γειτονιάς σου ή στη θάλασσα. Μπορείς να πηγαίνεις για τρέξιμο σε μέρη που σου αρέσουν και ηρεμείς. Κι έτσι δεν θα τα αποφεύγεις με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης, μπορείς να πας μόνος σου ή με παρέα. Ό,τι σε βολεύει περισσότερο.

Πάτα play

Δεν γίνεται να πας για τρέξιμο χωρίς μουσική, είναι σαν να πηγαίνεις στη μάχη χωρίς τα όπλα. Βάλε την αγαπημένη σου playlist να παίζει και πήγαινε να ξεπεράσεις τους στόχους σου.

Φιλική συμβουλή: Βάλε μια μουσική που να σε…τονώσει και όχι να σε ρίξει στα πατώματα και να θες να πιεις τζιν.

Διαβάστε επίσης:

Θα κάνεις το καλύτερο sprint της ζωής σου εάν φας αυτά πριν την προπόνηση

Photo: Popsugar