Όσο κι αν δεν το πιστεύεις ο χορός είναι μια μορφή γυμναστικής. Μέσα από το χορό δεν περνάς απλά ευχάριστα τον χρόνο σου, αλλά γυμνάζεις και το σώμα.

Σίγουρα δεν γυμνάζουν όλοι οι χοροί το ίδιο, όμως υπάρχουν είδη χορού που γυμνάζουν περισσότερο απ’ όσο μπορείς να φανταστείς. Δεν είναι δύσκολο να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου, αν κάνεις μερικά από τα παρακάτω είδη χορού που γυμνάζουν όλο σου το σώμα χωρίς καν να το καταλάβεις.

Hip-hop

είδη χορού που γυμνάζουν

Αναμφίβολα, το hip-hop γυμνάζει όλο σου το σώμα συνδυάζοντας έντονες και γρήγορες κινήσεις τόσο χεριών, όσο και ποδιών. Τονώνει το καρδιοαναπνευστικό σου σύστημα, δυναμώνει τους μυς και σε βοηθά να απαλλαγείς από το στρες. Είναι σίγουρα ο χορός που θα σε ιδρώσει περισσότερο και θα σου ανεβάσει τους παλμούς.

Oriental-Bollywood

είδη χορού που γυμνάζουν

Το oriental γυμνάζει συνολικά και αρμονικά όλο σου το σώμα, βελτιώνοντας παράλληλα τη στάση σου και τονώνοντας την κοιλιά, τους γλουτούς και τα πόδια. Χάρη σε αυτόν το χορό μαθαίνεις να απομονώνεις σημεία του σώματός σου και να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα. Το bollywood είναι σαν να λέμε το oriental της Ινδίας. Ανήκει, λοιπόν, στην ίδια κατηγορία και σου προσφέρει ό,τι ακριβώς και ο περίφημος χορός της κοιλιάς, αλλά καίγοντας έξτρα θερμίδες και ιδρώνοντας σίγουρα πολύ περισσότερο. Σου υπόσχομαι ότι κάνοντας bollywood θα “πιαστείς”, αν δεν έχεις και την καλύτερη φυσική κατάσταση.

Salsa

είδη χορού που γυμνάζουν

Αυτός ο λατινοαμερικάνικος και σέξι χορός που χορεύεται σε ζευγάρια, σε γεμίζει ενέργεια και σου φτιάχνει τη διάθεση. Χάρη στη salsa βελτιώνεις την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό σου και αποκτάς γραμμωμένο σώμα, χάνοντας αρκετές θερμίδες. Η salsa θεωρείται ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές αεροβικής άσκησης. Φυσικά, όλοι οι latin χοροί θα σε διασκεδάσουν και θα σε γυμνάσουν ταυτόχρονα.

Jive

είδη χορού που γυμνάζουν

Όπως το swing και το rock ’n’ roll, έτσι και το jive έχουν έντονο ρυθμό, και πολλά σηκώματα των ποδιών. Γι’ αυτό το λόγο, απαιτούν μεγάλη δεξιοτεχνία στα πόδια, συνδυάζουν ταχύτητα και τεχνική και γυμνάζουν το διάφραγμα. Το jive πρόκειται για έντονη αεροβική άσκηση που θα σε κάνει σίγουρα να ιδρώσεις, ενώ η ανάσα θα σου “κοπεί”.

Pole dancing

είδη χορού που γυμνάζουν

Το pole dancing προσφέρει σταδιακά μυϊκή ενδυνάμωση και ευεξία, βελτιώνει την ευλυγισία και τη στάση του σώματος. Επίσης, βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και το συντονισμό του σώματος και του πνεύματος. Από τον πρώτο κιόλας καιρό που θα ξεκινήσεις pole dancing θα παρατηρήσεις χάσιμο πόντων αλλά και σημαντική γράμμωση σε ολόκληρο το σώμα σου.

Όποιο είδος χορού κι αν επιλέξεις, ακόμα κι αν δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς, σίγουρα θα δεις διαφορά στο σώμα σου, αλλά και σε εσένα. Αν θέλεις να αρχίσεις να αγαπάς το σώμα σου, μάθε το να κινείται με τρόπους που ποτέ δεν σκέφτηκες ότι θα μπορούσε!

Διάβασε ακόμα:

5 τρόποι που ο χορός μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου

Photo: pixabay.com