Μακαρονάδες ενωθείτε: Τρώγοντας μακαρόνια χάνεις βάρος, λένε οι έρευνες!

LIKE US ON FACEBOOK

Μακαρονάδες όλου του κόσμου ενωθείτε, έχουμε τα καλύτερα νέα που θα μπορούσαμε να ακούσουμε σήμερα! Τρώγοντας μακαρόνια χάνεις βάρος λένε τώρα οι έρευνες κι εμείς σήμερα θα το γιορτάσουμε κατάλληλα!

Τρώγοντας μακαρόνια χάνεις βάρος και δεν έχουμε χαρεί περισσότερο στη ζωή μας! Μετά από την πίτσα που είναι καλό να τρώμε για πρωινό, έρχεται αυτή η είδηση και δεν ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε ή μάλλον ξέρουμε: Τρώγοντας μακαρόνια!

Όλοι αγαπάμε τους υδατάνθρακες και οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν μια “έκτη γεύση” που μπορεί να εξηγήσει αυτήν την αγάπη μας. Κι ενώ μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να τους αποφύγουν για να χάσουν βάρος, μια νέα μελέτη αποκάλυψε πως η κατανάλωση ζυμαρικών είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος. Καλά διαβάζεις τόση ώρα!

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο BMJ Open, αξιολογήθηκε ο αντίκτυπος της κατανάλωσης ζυμαρικών στο σωματικό βάρος και ο ΔΜΣ των 2.488 συμμετεχόντων. Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη έτρωγαν περίπου 3,3 μερίδες ζυμαρικών την εβδομάδα αντί για άλλους υδατάνθρακες και διατηρούσαν ταυτόχρονα χαμηλή τη γλυκόζη.

Τα ζυμαρικά συνήθως έχουν χαμηλά επίπεδα Gl, που σημαίνει ότι αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με χαμηλότερο ρυθμό από άλλους εξευγενισμένους υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί. Οι ερευνητές από το νοσοκομείο St. Michael’s στο Τορόντο διαπίστωσαν πως όσοι έτρωγαν ζυμαρικά ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλού Gl κατέληξαν να χάσουν κιλά! Λίγα αλλά έχασαν!

Η μελέτη διαπίστωσε πως τα ζυμαρικά δεν συνέβαλαν στην αύξηση του βάρους ή στην αύξηση του σωματικού λίπους, όπως δήλωσε και ο Dr John Sievenpiper, επικεφαλής της μελέτης.

Στην πραγματικότητα η ανάλυση έδειξε μικρή απώλεια βάρους. Έτσι αντίθετα με τις ανησυχίες τα ζυμαρικά ίσως αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Τα ζυμαρικά πάντως, δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σωματικό βάρος.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να καθοριστεί αν η κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με άλλες υγιεινές διατροφές. Σύμφωνα με τον κορυφαίο διατροφολόγο Rhiannon Labert, η αντίληψη ότι οι άνθρωποι πρέπει να κόβουν υδατάνθρακες όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι εντελώς λανθασμένη!

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, εξετάστε τον έλεγχο της μερίδας, μια δίαιτα που να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και αυξήστε την άσκησή σας έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε. Είναι τόσο απλό

Κι αν ψάχνεις μια λαχταριστή συνταγή με μακαρόνια για να το γιορτάσεις, σου έχουμε την καλύτερη: Fettuccine με σάλτσα μανιταριών και κρέμα γάλακτος!

Διαβάστε επίσης:

Επιτέλους δικαίωση!Αυτές είναι οι πιο εθιστικές τροφές!

Photo: unsplash/Carissa Gan
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved