Νομίζεις ότι αρκεί και μόνο που μπαίνεις στον κόπο να πας στο γυμναστήριο και να τρέξεις στο διάδρομο. Λοιπόν, να ξέρεις ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει, πρέπει να γυμνάζεσαι σωστά για να δεις αποτελέσματα.

Υπάρχουν λάθη που κάνεις όταν τρέχεις στο διάδρομο και εμείς ξέρουμε ακριβώς με ποιον τρόπο μπορείς να τα διορθώσεις. Το Καλοκαίρι είναι σε απόσταση αναπνοής και αυτές οι συμβουλές fitness μόνο χαμένες δε θα πάνε.

Ποια είναι τα λάθη που κάνεις στο διάδρομο;

1. Δεν κάνεις προθέρμανση

Μεγάλο λάθος. Όσο κι αν βιάζεσαι, πρέπει πάντα πριν τρέξεις να προηγηθεί μια μικρή προθέρμανση, καθώς μπορεί να τραβήξεις κάποιον μυ ή τένοντα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνεις ένα ελαφρύ jogging για 3-5 λεπτά.

2. Κρατιέσαι

Κρατιέσαι από τα χερούλια στο διάδρομο, αλλά στην πραγματικότητα μ’ αυτό τον τρόπο δεν προσπαθείς όσο πρέπει και καις λιγότερες θερμίδες. Την ίδια στιγμή όταν κρατιέσαι μπορεί να προκαλέσεις ένταση στον λαιμό, τους ώμους και τα χέρια. Προσπάθησε την επόμενη φορά να μην κρατηθείς από τα χερούλια.

3. Επαναλαμβάνεις συνέχεια την ίδια προπόνηση

Όταν τρέχεις πάντα με την ίδια ταχύτητα και ρυθμό το σώμα συνηθίζει και εσύ δεν βλέπεις πια αποτελέσματα. Αρχίζεις να βαριέσαι και απλά δεν πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Για να διορθώσεις αυτό το λάθος, δοκίμασε να αλλάζεις ταχύτητα στο τρέξιμο σου ή να εναλλάσσεις τρέξιμο και περπάτημα.

Photo: freemixer / Getty Images

4. Είσαι out of focus

Μπορείς να ακούς την αγαπημένη σου playlist όσο τρέχεις ή να χαζεύεις στην τηλεόραση, απλά θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένη μπορείς πολύ εύκολα να τραυματιστείς και δεν το θέλεις αυτό.

5. Κοιτάς κάτω

Οι ντροπαλοί και νευρικοί του γυμναστηρίου, συνήθως κοιτάνε κάτω στο διάδρομο. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται συμπεριλαμβάνεται κι αυτό στα λάθη που κάνεις γιατί προκαλεί ένταση στο λαιμό και στον ώμο και μπορεί να προκαλέσει έλλειψη οξυγόνου.

6. Φοβάσαι την ανηφόρα

Η ανηφόρα στο διάδρομο μπορεί να αυξήσει την ένταση της προπόνησης, χωρίς απαραίτητα εσύ να ανεβάσεις ταχύτητα. Είναι η ιδανική γυμναστική αν θες να κάψεις περισσότερο λίπος αλλά και να ενδυναμώσεις τους μυς.

Λάθη που κάνεις στο διάδρομο

Ποιος είναι ο τρόπος να διορθώσεις αυτά τα λάθη;

  1. Θέσε στο μυαλό σου έναν συγκεκριμένο στόχο.
  2. Φάε κάτι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη γυμναστική.
  3. Διάλεξε τα σωστά αθλητικά και ρούχα. Έχει σημασία.
  4. Κάνε πάντα προθέρμανση.
  5. Να πηγαίνεις πάντα με καλή διάθεση.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική αερόβια άσκηση!

Photo: Thinkstock/Dima Sidelnikov