Έχεις βάλει κάποιους στόχους, θέλεις να κάνεις κάποιες ασκήσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορείς γιατί οι αντοχές σου είναι μειωμένες. Αν κουράζεσαι στη γυμναστική και δεν μπορείς να ολοκληρώσεις μια άσκηση, τότε έχεις έλλειψη από μια συγκεκριμένη βιταμίνη.

Ίσως δεν φταίει, λοιπόν, το γεγονός ότι είσαι “σκουριασμένος”, αρχάριος ή οτιδήποτε άλλο, που κουράζεσαι στη γυμναστική. Ίσως φταίει η διατροφή σου και συγκεκριμένα η έλλειψη από μια βιταμίνη.

Είσαι κουρασμένος λοιπόν, αλλά παρ’ όλα αυτά αποφασίζεις να σηκωθείς και να κάνεις τη γυμναστική σου. Μπράβο για τη θέληση και την προσπάθεια. Αλλά αν νιώθεις κουρασμένος δεν θα μπορείς να βγάλεις την άσκηση και για αυτό φταίει η έλλειψη βιταμίνης D.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η βιταμίνη D λειτουργεί ως συμπλήρωμα και προετοιμάζει το σώμα σου για τη γυμναστική! Μπορεί ο καφές να σε ξυπνάει αλλά η βιταμίνη D σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να κάνεις γυμναστική.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μείνεις για λίγο στον ήλιο και να τρέφεσαι σωστά. Κι ευτυχώς στην Ελλάδα, τον ήλιο και τα καλά τρόφιμα τα έχουμε σε αφθονία!

Η αλήθεια είναι πως ένα boost πριν τη γυμναστική σε βοηθά αρκετά ώστε να μπορείς να βγάλεις το πρόγραμμά σου πιο “ανώδυνα” και επομένως και πιο αποτελεσματικά, αφού θα κάνεις όλες τις ασκήσεις χωρίς να “κλέψεις”! Και αυτό το boost σου το προσφέρει απλόχερα η βιταμίνη D.

Περίπου 1 δις. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν έλλειψη της βιταμίνης D, της βιταμίνης του ήλιου και το παράδοξο είναι πως και στην Ελλάδα πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη αυτής της βιταμίνης. H βιταμίνη D, όμως, κάνει καλό στην υγεία και την ανάπτυξή σου και τώρα όπως αποκαλύφθηκε και στην γυμναστική!

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το  European Journal of Preventive Cardiology, και αποκάλυψε πως αν καταναλώνεις φυσιολογικές ποσότητες βιταμίνης D, τότε βελτιώνεις την ποσότητα του οξυγόνου που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Συγκεκριμένα, βελτιώνει το VO2 max, το όποιο είναι ένα δείγμα της φυσικής σου κατάστασης και απόδοσης και όσο πιο καλό είναι τόσο πιο καλά θα κάνεις την άσκηση και τόσο πιο πολύ θα μπορείς να σπρώξεις τον εαυτό σου.

Και σύμφωνα με το Healthline, υπάρχουν τρεις διαφορετικές πηγές βιταμίνης D, που πρέπει να γνωρίζεις. Η πρώτη είναι η βιταμίνη D2, η οποία βρίσκεται στα μανιτάρια, η δεύτερη είναι η βιταμίνη D3, η οποία βρίσκεται στα ψάρια και στα αυγά και η τρίτη βρίσκεται στον ήλιο!

Κάνει καλό στα κόκαλά σου, τα ενισχύει, κάνει καλό στην καρδιά σου και αυξάνει τις αντοχές σου στη γυμναστική. Τι άλλο θέλεις;

Διαβάστε επίσης:

Πόση ποσότητα χρειάζεσαι κάθε μέρα από κάθε βιταμίνη!

Photo: Pexels/Tirachard Kumtanom