Είναι γεγονός ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φανατικοί με την άσκηση, τα γυμναστήρια και τα σπορ ή μερικές φορές απλά δεν έχεις αρκετό χρόνο στο πρόγραμμά σου για γυμναστική – και αυτό είναι εντάξει. Αν δεν έχεις λοιπόν τη δυνατότητα για ολιγόλεπτη καθημερινή αερόβια άσκηση, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και έξυπνοι τρόποι για να κάψεις θερμίδες, ακόμη και μέσα στο σπίτι. Θα εκπλαγείς μαθαίνοντας πως είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις για να παραμένεις δραστήρια γύρω από τα υπόλοιπα πράγματα που έχεις προγραμματίσει μέσα στην ημέρα σου. Και το πιο μικρό πράγμα άλλωστε βοηθάει, σωστά;

5 δοκιμασμένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου και να μη τη βγάλεις ποτέ ξανά

Το ήξερες πως το σώμα σου καίει θερμίδες ακόμη και όταν δεν αθλείσαι;

Δεν καίμε θερμίδες μονάχα όταν ιδρώνουμε στο γυμναστήριο. Ουσιαστικά, θερμίδες καίμε συνεχώς ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Ο ανθρώπινος οργανισμός, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, χρειάζεται τροφή και νερό, απλά επειδή καίει συνεχώς για να συντηρήσει τη ζωή μας.

Η παραπάνω λειτουργία του οργανισμού μας είναι γνωστή ως «βασικός μεταβολικός ρυθμός». Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αντιστοιχεί στο ποσό της ενέργειας που δαπανάται από τον οργανισμό για τη λειτουργία των ζωτικών του οργάνων. Δηλαδή πρόκειται για τις θερμίδες που καίμε ακόμα κι όταν δεν κάνουμε απολύτως τίποτα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, περίπου το 70% της συνολικής ενέργειας που καίγεται κάθε μέρα οφείλεται στη συντήρηση του σώματος. Η σωματική δραστηριότητα αντιστοιχεί περίπου στο 20% των δαπανών και περίπου το 10% χρησιμοποιείται για την πέψη των τροφίμων.

Ποιοι είναι οι πιο ευχάριστοι τρόποι για να κάψεις θερμίδες χωρίς γυμναστική

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε πως η γυμναστική ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για το σώμα και την υγεία μας. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που σε εμποδίζουν να ξεκινήσεις κάποιο άθλημα, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, είτε απλά λόγω έλλειψης πειθαρχίας.

Εάν λοιπόν συγκαταλέγεσαι σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά θέλεις παράλληλα να κάψεις περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα σου χωρίς να ασκηθείς, θα πρέπει να είσαι σε θέση να αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα για να συμπεριλάβεις λίγη ευχάριστη σωματική δραστηριότητα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

τρόποι για να κάψεις θερμίδες
Freepik
  • Πάρε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή την κυλιόμενη σκάλα.
  • Φρόντισε να παρκάρεις στο τέρμα του πάρκινγκ, ώστε να πρέπει να διανύσεις μεγαλύτερη απόσταση μέχρι να φτάσεις στον προορισμό σου.
  • Κάνε τακτικά διαλείμματα στη δουλειά για να τεντωθείς και να περπατήσεις.
  • Προσπάθησε να περπατάς πιο γρήγορα από το συνηθισμένο σου ρυθμό.
  • Αντί να βρεθείς με έναν συνάδελφο ή έναν φίλο σε κάποια καφετέρια, όρισε τη συνάντησή σας σε ένα όμορφο πάρκο.
  • Καθάρισε η ίδια το αυτοκίνητό σου.
  • Πήγαινε για ψώνια (ακόμη και αν δεν αγοράσεις κάτι).
  • Κάνε αναδιάταξη των επίπλων.
  • Ευχάριστο παιχνίδι και χαλαρό τρέξιμο με τον σκύλο.

5 τρόποι να χάσεις βάρος που δεν περιλαμβάνουν καθόλου γυμναστική! Πώς γίνεται;

Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία

Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς να διατηρήσει κανείς ένα υγιές βάρος εστιάζοντας στις θερμίδες που καταναλώνονται – η απόδειξη βρίσκεται στους αναρίθμητους ιστότοπους που είναι αφιερωμένοι σε διάφορες δίαιτες και στα αναρίθμητα βιβλία διατροφής που υπάρχουν στα περισσότερα βιβλιοπωλεία.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί για τα όσα έχουν ως στόχο το κάψιμο των θερμίδων: τα προγράμματα άσκησης, ο εξοπλισμός και οι συνδρομές σε γυμναστήρια. Και αυτό είναι λογικό, αφού η διατροφή και η άσκηση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ωστόσο μην ξεχνάς, πως μπορείς να είσαι σε θέση να ισορροπήσεις την πρόσληψη των θερμίδων σε καθημερινή βάση σε σχέση με τις θερμίδες που εξέρχονται από τον οργανισμό, δίνοντας λίγη προσοχή στα μικρά πράγματα όπως είναι η διατροφή σου, καθώς και οι δραστηριότητες που επιλέγεις να κάνεις μέσα στην ημέρα σου.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και δεν έχει να κάνει με την διατροφή και την γυμναστική

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News