Η keto diet ή αλλιώς κετογονική δίαιτα είναι στη “μόδα” και σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει γι’ αυτήν ή μπορεί και να την ακολουθείς. Εμείς «κλέβουμε» απλώς 5 κανόνες απ΄την keto diet, οι οποίοι μας βοηθούν να φτιάξουμε τη διατροφή μας.

Η Keto diet είναι η δίαιτα, η οποία είναι υψηλή σε λιπαρά και πρωτεΐνες και πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες. Υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν κι άλλοι που διαφωνούν με τη συγκεκριμένη δίαιτα, ωστόσο εμείς αντιγράφουμε μόνο 5 κανόνες απ’ την keto diet.

Κανόνες που σε βοηθούν να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή κι αν θέλεις να χάσεις κιλά.

5 κανόνες απ’ την keto diet που μπορείς να ακολουθήσεις κι εσύ

Να έχεις ένα πρόγραμμα

κανόνες απ' την keto diet

Είναι σημαντικό να έχεις ένα πρόγραμμα και να έχεις όλα τα λαχανικά και τα τρόφιμα που χρειάζεσαι για μια εβδομάδα, για παράδειγμα. Και αυτό γιατί αν δεν έχεις έτοιμο το ταπεράκι σου στη δουλειά είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και φας κάτι στο πόδι.

Το να έχεις προγραμματίσει το γεύμα σου σε βοηθά να διατηρείς ένα σωστό πρόγραμμα και να χάσεις βάρος. Ξεκίνα από την Κυριακή και φτιάξε το πλάνο όλης της εβδομάδας!

Περισσότερα υγιή λίπη

Η μεγάλη ποικιλία από λάδι και άλλα φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς και αβοκάντο στην keto diet, μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε διατροφή. Επίλεξε τα σωστά λίπη και κατανάλωσε μικρές ποσότητες από αυτά.

Είναι απαραίτητα για τη διατροφή σου.

Περισσότερα λαχανικά

κανόνες απ' την keto diet

Credits: Anna Pelzer/ Unsplash

H keto diet είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, επομένως χρειάζεται να βρεις τις ίνες από κάπου αλλού. Και καθώς λίγοι υδατάνθρακες επιτρέπονται, πρέπει να καταναλώνεις περισσότερα λαχανικά για να πάρεις όλες τις απαραίτητες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μερικές καλές επιλογές είναι η ρόκα, το μπρόκολο, το λάχανο, η αγκινάρα, το αγγούρι, η πιπεριά, τα ραπανάκια και η ντομάτα.

Περισσότερα “veggies” από φρούτα

Φυσικά και τα φρούτα είναι απαραίτητα σε μια διατροφή, αλλά μπορείς να καταναλώνεις περισσότερα λαχανικά για να αποφεύγεις τη ζάχαρη.

Πρέπει να τρως τουλάχιστον δύο μερίδες από φρούτα κάθε μέρα και τρεις μερίδες από λαχανικά. Επομένως, μπορείς να απολαύσεις ελεύθερα τα αγαπημένα σου φρούτα αλλά να κάνεις focus στα λαχανικά.

Περισσότερη συνείδηση σε αυτά που τρως

κανόνες απ' την keto diet

Photo: Pexels/Daria Shevtsova

Δεν μπορείς να καταναλώνεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου γιατί όπως έχουμε πει ξανά, το στομάχι σου δεν είναι σκουπιδοτενεκές. Πρέπει ό,τι τρως να το επιλέγεις συνειδητά, να ξέρεις τι είναι αυτό που τρως και αν πραγματικά το έχεις ανάγκη.

Όταν συνειδητοποιείς τι βάζεις στο στομάχι σου, μπορείς να καταλάβεις αν αυτό που τρως είναι καλό ή όχι, αν το έχεις πραγματικά ανάγκη και τελικά οι αποφάσεις σου να είναι και υγιεινές.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείς να κάνεις εάν πηγαίνεις γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα!

Photo: Freepik