Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο και να σου ακούγεται παράξενο, όμως οι σκέψεις επηρεάζουν το αδυνάτισμα και την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. 

Για πολλούς η απώλεια βάρους δεν είναι απλή υπόθεση κι ίσως και για σένα να ισχύει το ίδιο. Δίαιτα ή προσεγμένη διατροφή και συστηματική γυμναστική είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά σου. Όμως, κάτι λείπει απ’ όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλεις.

Όσο λοιπόν κι αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αν σκέφτεσαι αρνητικά, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Αυτό που σου λείπει από την προσπάθειά σου αυτή είναι η αισιοδοξία κι η θετική σκέψη. Κι αυτό γιατί οι σκέψεις επηρεάζουν το αδυνάτισμα πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζεις.

σκέψεις επηρεάζουν το αδυνάτισμα

unsplash/Tarutoa

Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή σου ότι το άγχος δεν βοηθάει ούτε τον μεταβολισμό σου ούτε εσένα φυσικά να αδυνατίσεις.

Ο μεταβολισμός είναι ένας συνδυασμός διαφόρων ορμονών και αν όλες αυτές οι ορμόνες είναι σωστά ρυθμισμένες, τότε και τα όργανα και οι σωματικές διεργασίες, όπως η πέψη και η ρύθμιση του σακχάρου θα λειτουργούν ρολόι. Το άγχος μπορεί να αλλάξει τη ροή αυτών των ορμονών και να επιβραδύνει το αδυνάτισμα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις αρνητικές σκέψεις, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν εμπόδιο στη θέλησή σου να χάσεις βάρος, ενώ φυσικά συνδέονται και με το άγχος. Μάλιστα, όταν η ψυχολογία σου δεν είναι καλή, είναι πιο πιθανό να χαλάσεις την προσεγμένη διατροφή που κάνεις και να καταφύγεις στο ανθυγιεινό φαγητό, ενώ μπορεί ακόμα και να σου κοπεί η όρεξη. Ο κάθε οργανισμός, άλλωστε, αντιδρά διαφορετικά.

Γι’ αυτό έχεις έναν λόγο παραπάνω να μην αγχώνεσαι και να διατηρείς θετική την ψυχολογία σου, όσο δύσκολο κι αν είναι πολλές φορές. Άλλωστε, κρίμα δεν είναι να μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις δίαιτα και τελικά να μην αδυνατίζεις επειδή δεν σκέφτεσαι θετικά; 

Διάβασε ακόμα:

Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να ξεκινήσεις μια δίαιτα!

Photo: Pexels/Adrienn