Το σχοινάκι μπορεί να σου φαίνεται ο πιο ξενέρωτος τρόπος γυμναστικής, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου και είμαι σίγουρη πως μετά από αυτό το άρθρο μπορώ να σε πείσω!

Αρχικά, να σε ενημερώσω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις δύναμη και ισορροπία. Και μόνο δηλαδή να σκεφτείς ότι είναι το αγαπημένο «χόμπι» των μποξέρ, ε καταλαβαίνεις ποια είναι τα οφέλη.

5 οφέλη που θα σε κάνουν να πηδήξεις με χαρά το σχοινάκι σου!

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Το σχοινάκι είναι μια άσκηση που απαιτεί από εσένα να τοποθετήσεις σωστά το βάρος σου στον σκελετό σου. Για αυτόν τον λόγο, βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών σου.

Και ενώ ναι, είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας στην ενήλικη ζωή, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στους νέους επειδή βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε δραστηριότητες όπως αυτή κατά την εφηβεία να φτάσουν στο μέγιστο της οστικής πυκνότητας, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να αυξηθεί η οστική πυκνότητα μετά την ηλικία των είκοσι ετών.

Glute Makeover: Με τα gliding pads γυμνάζουμε όλο μας το σώμα

Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική υγεία

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική καρδιοαναπνευστική άσκηση. Γιατί; Το σχοινάκι μπορεί να είναι υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι η απόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές cardio όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή το ποδήλατο.

Τέτοιου είδους καρδιαγγειακή άσκηση δεν είναι καλή μόνο για την καρδιά και τους πνεύμονες, καθώς βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνων. 

Πραγματικά καίει… θερμίδες

Το σχοινάκι κατατάσσεται πολύ υψηλά στις λίστες με τις καλύτερες ασκήσεις καύσης θερμίδων. Ο ρυθμός καύσης του κυμαίνεται από 667 έως 990 θερμίδες την ώρα.

οφέλη που προσφέρει το σχοινάκι
Pexels

5 τρόποι για να μικρύνεις την μέση σου μετά τα 50

Ο εξοπλισμός είναι εύκολα προσβάσιμος

Το καλύτερο όφελος από όλα είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σχοινάκι οπουδήποτε. Δεν πιάνει χώρο, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε μικρή τσάντα. Τέλος, ούτε χρειάζεται πολύς χώρος για να γυμναστείς, καθώς μπορείς να το κάνεις είτε σε εσωτερικό χώρο, είτε σε εξωτερικό. 

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της δύναμης των ώμων

Από άποψη δύναμης και τόνωσης, τα περισσότερα από τα φυσικά οφέλη του εστιάζονται στο κέντρο σου και στο κάτω μέρος του σώματός σου. Ωστόσο, μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της δύναμης των ώμων, καθώς οι αρθρώσεις σου γίνονται πιο δυνατές και παρουσιάζουν αύξηση στην κινητικότητα.

Glute Makeover: Το προϊόν με το οποίο μπορείς να γυμνάσεις όλο σου το σώμα!

Βοηθά στη σμίλευση στην περιοχή της γάμπας

Το σχοινάκι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσεις τις υπέροχες γάμπες που πάντα ονειρευόσουν. Όταν πηδάς και τα πόδια σου ξεκολλούν από το πάτωμα, τότε γυμνάζεται η γάμπα σου, ενώ όταν προσγειώνεσαι ξανά στο έδαφος, βελτιώνεται η ελαστικότητά των τενόντων και της περιτονίας (δηλαδή του συνδετικού ιστού) που τους περιβάλλουν, γεγονός που τους βοηθά να αποθηκεύουν καλύτερα ενέργεια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News