Βρήκαμε την άσκηση που θααλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκέφτεσαι την αερόβια άσκηση. Την έκανες ήδη από μικρό παιδί και τώρα ήρθε η ώρα να τη βάλεις για τα καλά στο πρόγραμμά σου.

Ποια είναι η πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική αερόβια άσκηση; Βάλε τη φόρμα σου, όχι τα παπούτσια σου, βάλε μουσική στο τέρμα και get ready!

Η πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση είναι το τραμπολίνο. Ναι, το τραμπολίνο κι εμείς θα γίνουμε πάλι παιδιά. Αν έχεις ξεχάσει πως είναι να χοροπηδάς πάνω σε ένα τραμπολίνο, τότε τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν για να κάνεις την αρχή.

Το τραμπολίνο είναι η πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση. Κάνε την αρχή!

Ξεκίνα αργά

Προκειμένου να συνηθίσεις την κίνηση πάνω στο τραμπλίνο ξεκίνα αργά και σταθερά (όσο μπορείς). Κάνε μικρά αλματάκια στην αρχή στο έδαφος πριν ανέβεις!

Μην το παρακάνεις με το ύψος

Κι αφού ανέβηκες στο τραμπολίνο πρέπει να γνωρίζεις πως δεν πας για πρωταθλητισμό και δεν χρειάζεται να πηδάς πάρα πολύ ψηλά. Σκέψου ότι όσο πιο ψηλά πηδάς, τόσο πιο πιθανό είναι να χάσεις την ισορροπία σου και να τραυματιστείς. Μικρά αλλά θαυματουργά αλματάκια.

Να έχεις τον έλεγχο

Καθώς το τραμπολίνο είναι εξαιρετικά ασταθές, μπορείς πολύ εύκολα να χάσεις τον έλεγχο και την ισορροπία σου. Προσπάθησε να έχεις τον έλεγχο ων κινήσεων, ώστε να μη χάσεις τον ρυθμό και το βήμα σου. Κι αν πέσεις θα ξανασηκωθείς.

 

Γιατί το τραμπολίνο είναι η πιο αποτελεσματική αερόβια άσκηση;

Έρευνες έχουν δείξει πως αν πηδάς για λιγότερο από 20 λεπτό στο τραμπολίνο τότε είναι καλύτερο και από το τρέξιμο, νιώθεις καλύτερα και είναι και πιο διασκεδαστικό.

Οι συγκεκριμένες έρευνες, έδειξαν ότι έχει τα ίδια οφέλη με το τρέξιμο, την ποδηλασία, το να παίζεις ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ενώ μετά νιώθεις αναζωογονημένος. Είναι η άσκηση που δεν θα θέλεις ποτέ να παρατήσεις, γιατί εκτός από το γεγονός ότι κάνει καλό στο σώμα σου, κάνει καλό και στην ψυχολογία, στη διάθεση σου.

Νιώθεις και πάλι παιδί!

Διαβάστε επίσης:

Περπατάς κάθε μέρα; Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου!