Καθημερινά, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, όλοι γυμναζόμαστε. Περπατάμε, κάνουμε δουλειές. Το γυμναστήριο δεν είναι ο μόνος χώρος άσκησης και με τα δεδομένα της πανδημίας, πολλοί δεν πάνε λόγω φόβου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ασκηθούν και σε άλλα μέρη, πόσο μάλλον στο ίδιο μας το σπίτι. Οι ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος είναι τόσο απλές που θα αναρωτιέσαι γιατί δεν τις έκανες τόσο καιρό.

Το καλό με τις ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι είναι πως δεν χρειάζεσαι μηχανήματα και πως κάνεις το χόμπι σου μέσα στον ιδιωτικό σου χώρο. Βέβαια, για να έχεις αποτέλεσμα σε όλο αυτό πρέπει να έχεις θέληση, πίστη και διάρκεια σε αυτό. Πάμε να δούμε, όμως, ποιες ασκήσεις πρέπει να κάνεις στο σπίτι για να γίνεις fit.

Ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι

Άσκηση «σταυρός»

Προφανώς και δεν λες το «πάτερ ημών» και περιμένεις να χάσεις βάρος. Η άσκηση «σταυρός», αφορά τα πόδια. Ξαπλώνεις σε ένα στρώμα γυμναστικής κοιτώντας προς τα πάνω. Μετά φέρνεις το ένα πόδι πάνω στο άλλο, προσπαθώντας να κρατήσεις την στάση του σώματος χωρίς να γέρνεις δεξιά ή αριστερά. Λόγω του σχήματος που παίρνουν τα πόδια, κατά τη διάρκεια της άσκησης, βγήκε και το όνομα της.

ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι

Καθίσματα

Είναι πολύ απλή άσκηση, αλλά θέλει σωστή τεχνική για να την πετύχεις καλά. Είσαι σε όρθια στάση. Το άνοιγμα τον ποδιών δεν πρέπει να ξεπερνάει τους ώμους. Η μύτες των παπουτσιών σου «κοιτάνε» ευθεία. Μόλις τα κάνεις όλα αυτά, ξεκινάς την άσκηση. Λυγίζεις τα γόνατα σου, διατηρώντας της στάση του σώματος σου. Για να πετύχεις 100% την άσκηση προσπαθείς να κάνεις όσο πιο βαθύ κάθισμα. Η αρχή θα σου φανεί δύσκολη, αλλά «κάθε αρχή και δύσκολη» που λέει ο λαός.

ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι

Πόδια χιαστή

Ξαπλώνεις σε ένα στρώμα και τοποθετείς τα χέρια σου παράλληλα με το σώμα σου και τις παλάμες να δείχνουν προς το δάπεδο. Στη συνέχεια σηκώνεις τα πόδια, σε γωνία 90 μοιρών με το υπόλοιπο σώμα. Αφού το κάνεις αυτό ξεκινάς γονατίζοντας τα πόδια και επαναφέροντας τα στην αρχική θέση.

ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι

Αλλιώτικο κάθισμα

Ακολουθείς τα παραπάνω βήματα για την άσκηση των καθισμάτων. Μόνο που η συγκεκριμένη άσκηση έχει ένα επίπεδο δυσκολίας. Στην εν λόγω άσκηση, εκτός από κάθισμα τον ένα από τα δύο πόδια δεν πρέπει να πατάει σταθερά στο έδαφος, αλλά να πατάει στη μύτη.

Αεροβική γυμναστική

Ίσως ο κατάλληλος και ο πιο απλός, σε εξοπλισμό, τρόπος γυμναστικής. Ξεκινάς βάζοντας λίγο μουσική και κάνεις στατικές ασκήσεις για πόδια και χέρια. Διατάσεις, στατικό τρέξιμο, αλματάκια, ασκήσεις μέσης, ποδιών και χεριών. Είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση στο σπίτι, η οποία σου εγγυάται σίγουρα αποτελέσματα.

ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι

Photos: Bright Side