Όλοι δίνουμε σημασία στην υγεία μας, στη γυμναστική, στην διατροφή μας. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Αν θέλεις, όμως, να χάσεις βάρος τότε θα πρέπει να δώσεις λίγη προσοχή παραπάνω. Τι πρέπει να κάνεις πριν από κάθε γεύμα; Οι ειδικοί εξηγούν.

Είναι δύσκολο να αντισταθείς στο φαγητό, στη ζάχαρη, στους υδατάνθρακες. Να θέσεις τα δικά σου όρια και να πεις το stop εκεί που πρέπει. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν και τους θαυμάζουμε. Αλλά πρέπει να το κάνεις πρώτα για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον. Κι ενώ έχουμε διαβάσει πολλά tips για απώλεια βάρους, διατροφές και μικρά μυστικά, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα. Τι πρέπει να κάνεις πριν από κάθε γεύμα;

Έχεις μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτείς “τι πρέπει να φάω πρώτα;”. Οι ειδικοί σου δίνουν την καλύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Όχι το φαγητό που έχεις μπροστά σου. Δηλαδή; Οι διατροφολόγοι συνιστούν να ξεκινάμε κάθε γεύμα με νερό. Τι πρέπει να κάνεις πριν από κάθε γεύμα; Να πιεις νερό. Προσπάθησε να πιεις αρκετό νερό, δύο περίπου ποτήρια, πριν βάλεις στον στόμα σου την πρώτη σου μπουκιά.

πριν από κάθε γεύμα

Photo: Getty Images

Και για να μην το ξεχάσεις, μπορείς να έχεις πάντα δίπλα σου πριν καθίσεις να φας, ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό. Μέσα σε μερικές ημέρες θα νιώσεις πιο γεμάτος και πιο… αδύνατος!

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, το νερό πριν από ένα γεύμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πρόσληψης ενέργειας και συνεπώς σε ελαφριά έως μέτρια απώλεια βάρους.

Πολλοί θεωρούν πως το να πίνεις άφθονο νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις κιλά. Αν νιώθεις ότι πεινάς πρέπει πρώτα να πίνεις νερό γιατί πολλές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

πριν από κάθε γεύμα

Photo: Pexels/Daria Shevtsova

Είναι σημαντικό να είσαι ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γιατί έτσι κρατάς σταθερά και ανεβασμένα τα επίπεδα ενέργειας, εμποδίζεις τους πονοκεφάλους και χάνεις βάρος. Τι άλλο θέλεις;

Cheers σε αυτό!

Διαβάστε επίσης:

5 κανόνες για να μην το παρακάνεις με το φαγητό τις γιορτές!