Η γυμναστική σου προκαλεί πονοκέφαλο και υπάρχει λόγος!

LIKE US ON FACEBOOK

Δεν είναι δικαιολογία για να αποφύγεις το γυμναστήριο αλλά η γυμναστική σου προκαλεί πονοκέφαλο και υπάρχει λόγος γι’ αυτό!

Απ’ ότι φαίνεται τον πονοκέφαλο δεν τον γλιτώνεις! Η γυμναστική σου προκαλεί πονοκέφαλο και εσύ σκέφτεσαι πως πρέπει να το πάρεις λίγο πιο low.

Η γυμναστική σου προκαλεί πονοκέφαλο, σύμφωνα με τον ειδικό Mayo Clinic, την οποία αρχικά αντιμετωπίζεται απλώς ως πονόλαιμος και συνήθως συμβαίνει όταν γυμνάζεσαι έντονα, όπως όταν κάνεις κολύμβηση, κωπηλασία, σηκώνεις βάρη.

Ο πονοκέφαλος είναι πραγματικός! Σύμφωνα με το Health, ο πονοκέφαλος μπορεί εύκολα να σε “χτυπήσει” κατά τη διάρκεια μιας άσκησης επειδή τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση όταν γυμνάζεσαι πολύ και ιδρώνεις πολύ!

Αν, όμως, αντιμετωπίζεις πονοκεφάλους ή ακόμα χειρότερο ημικρανίες υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση. Η τακτική άσκηση σε ζεστό περιβάλλον, για παράδειγμα, μπορεί να σου προκαλέσει πονοκέφαλο.

Ίσως, όμως, η γυμναστική να μην είναι ο βασικός ένοχος για τον πονοκέφαλό σου. Σε αυτήν την περίπτωση κάνε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου; Έχεις πιει αρκετό νερό; Έχεις κάνει διατάσεις πριν την άσκηση; Σύμφωνα με το American Migrain Foundation, αυτοί οι τύποι πονοκεφάλων μπορεί να συμβούν επειδή δεν έχεις κάνει τη σωστή προθέρμανση πριν τη γυμναστική.

Αν δεν έχεις πιει πολύ νερό ή αν ένα έχεις φάει ένα snack τότε αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και να ανεβάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτά τα δύο μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Ο πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια της γυμναστικής δεν είναι και το πιο ευχάριστο που μπορεί να σου συμβεί αλλά αυτό δεν μπορεί να σε αποτρέψει από το να αποφύγεις το γυμναστήριο.

Είναι σημαντικό να είσαι ενυδατωμένος, να κάνεις σωστή προθέρμανση και να αποφεύγεις τη γυμναστική όταν έχει υπερβολική ζέστη. Και πώς θα γυμνάζεσαι το Καλοκαίρι; Τις πρωινές ώρες πριν βγει ο ήλιος ή το βράδυ όταν θα έχει πέσει!

Διαβάστε επίσης:

Η κύρια αιτία για τους πονοκεφάλους μόλις αποκαλύφθηκε!

Photo: sandbox-fitness.com
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved