Όταν περνάς πολύ χρόνο στο σπίτι, οφείλεις να γίνεις δημιουργικός! Εφόσον δεν πηγαίνεις γυμναστήριο, αλλά θέλεις κάτι πιο δραστήριο απ’ το yoga, μπορείς να κάνεις γυμναστική στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά τις σκάλες!

Τώρα θα μας πεις… ποιες σκάλες; Οποιεσδήποτε σκάλες υπάρχουν στο σπίτι σου! Μπορεί να είναι οι εξωτερικές σκάλες του σπιτιού σου, οι σκάλες της πολυκατοικίας ή οι εσωτερικές σκάλες που ενώνουν τους ορόφους του σπιτιού σου!

Μέσα σε 20 λεπτά, θα έχεις κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής που θα ανυπομονείς να έρθει η επόμενη ημέρα για να το επαναλάβεις!

Γυμναστική στο σπίτι με τις σκάλες

Ξεκινάμε με το ζέσταμα!

Πριν από οποιαδήποτε γυμναστική, είναι πολύ σημαντικό το ζέσταμα, ώστε να χαλαρώσουν οι μύες σου και να πέσει η πίεση του αίματός σου. Επομένως, καλό είναι να ξεκινήσεις με το να ανεβοκατεβαίνεις τη σκάλα για περίπου 5 λεπτά. Μην μπερδευτείς, δεν ξεκίνησε ακόμα η κανονική προπόνηση, επομένως μην το παρακάνεις με τους ρυθμούς!

γυμναστική στο σπίτι

Τρέξιμο

Ναι μπορείς να κάνεις τρέξιμο χωρίς να βγεις απ’ το σπίτι σου! Πολύ απλά, ξεκίνα απ’ το κάτω μέρος της σκάλας και τρέξε προς τα πάνω γρήγορα. Κατέβα με πιο χαλαρούς ρυθμούς κι επανέλαβε. Κάνε το τρέξιμο στη σκάλα με πολλή προσοχή και συγκέντρωση για 3-4 λεπτά.

Η ώρα των κοιλιακών!

Θα κάνεις σανίδα στη σκάλα όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται. Βάλε τα χέρια σου σε ένα σκαλοπάτι, ενώ τα πόδια σου ακουμπάνε στο έδαφος, για να είσαι σε θέση σανίδας. Όσο σε πιο ψηλό σκαλί είσαι, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι. Κάνε τη σανίδα περιμένοντας για περίπου 40 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό τη φορά. Αφιέρωσε στη σανίδα περίπου 5 λεπτά.

γυμναστική στο σπίτι

Pexels/Tirachard Kumtanom

Κάμψεις

Ενώ βρίσκεσαι στη θέση της σανίδας απ’ την προηγούμενη άσκηση, λύγισε τους αγκώνες σου, χαμήλωση το στήθος σου προς το σκαλοπάτι και μετά τεντώσου προς τα πίσω για να κάνεις push- ups. Κάνε 4 σετ με κάμψεις, με 10 επαναλήψεις το κάθε σετ.

Δες ακόμα:

Πώς να διατηρήσεις τα κιλά σου όταν είσαι σπίτι όλη μέρα;