Εάν έχεις βαρεθεί τις συνηθισμένες μεθόδους γυμναστικής σου έχουμε την λύση. Τα rollers είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να γυμναστείς και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου χόμπι. Η γυμναστική με rollers είναι ίσως ένας τρόπος εκγύμνασης που δεν είχες σκεφτεί μέχρι σήμερα αλλά τώρα είναι εδώ και θα σε σηκώσει από τον καναπέ σου.

Γυμναστική με rollers: Τα οφέλη

Όλοι έχουμε συνδυάσει τα παπούτσια με ροδάκια με το ξεχωριστό στυλ των 90’s. Τα rollers όμως επέστρεψαν και έχουν ήδη γίνει η αγαπημένη συνήθεια πολλών ανθρώπων που τα βλέπουν ως ένα ευχάριστο χόμπι ή και σαν μια ευκαιρία να γυμναστούν. Πολλά από τα οφέλη των rollers στο σώμα μας δεν είναι ευρέως γνωστά. Αρχικά, έχει αποδειχθεί ότι μέσα σε μια ώρα rollers μπορείς να κάψεις έως και 300 θερμίδες κάνοντάς το άξιο ανταγωνιστή του τζόκινγκ και της αερόβιας γυμναστικής.

Ταυτόχρονα, βελτιώνει τη στάση του σώματος καθώς απαιτεί καλή στάση για να διατηρήσει την ισορροπία και έτσι “προπονεί” τους μύες που βελτιώνουν τη στάση του σώματος. Μέσω της ισορροπίας και της κίνησης πάνω στα πατίνια γυμνάζονται και πολλοί από τους μυς του σώματος. Λειτουργεί στοχευμένα σε μέρη όπως οι κάτω μύες της πλάτης, στους γοφούς, τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους. Ταυτόχρονα, είναι περιττό να πούμε πως είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να αποκτήσεις ισορροπία! Τα rollers είναι ένα εξαιρετικό υπαίθριο άθλημα, απίστευτα ευεργετικό για το μυαλό και το σώμα που αξίζει να δοκιμάσεις.

γυμναστική με rollers
Pexels/katya wolf

Τα είδη γυμναστικής που σου προσφέρουν γράμμωση σε χρόνο dt- Ποιο θα επιλέξεις;

Πώς να εντάξεις τα rolles στην ζωή σου

Τα rollers μπορούν να γίνουν εύκολα μια καθημερινή συνήθεια. Το πρώτο βήμα είναι να αγοράσεις ένα ζευγάρι το οποίο θα σου είναι άνετο και θα σε βολεύει στην μεταφορά του. Καλό θα είναι να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι που θα σε κάνει να νιώσεις σιγουριά και ασφάλεια στα πρώτα σου βήματα. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να προμηθευτείς κράνος, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες για να προστατευτείς από τις πιθανές πτώσεις του πρώτου καιρού. Μια σφυρίχτρα θα ήταν επίσης χρήσιμη σε περιοχές με πολύ κόσμο προκειμένου να τους ενημερώνεις πως πλησιάζεις.

9 στάσεις yoga που βάζουμε στοίχημα ότι δεν ξέρεις- Μήπως ήρθε η ώρα να τις μάθεις;

Μην ξεχνάς πως τα rollers είναι ιδανικό άθλημα για να ξεκινήσεις μαζί με έναν φίλο. Ταυτόχρονα, οι λάτρεις τους έχουν δημιουργήσει δική τους κοινότητα, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις και εξορμήσεις με κοινό γνώρισμα το αγαπημένο σε όλους χόμπι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News