Γιατί μαζί με το παγωτό πρέπει να τρως και ένα μήλο; Γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με το να σταματάς σε ένα burgerαδικο μετά το γυμναστήριο και να πίνεις ένα “πράσινο” χυμό ενώ παίρνεις το ασανσέρ και δεν χρησιμοποιείς τις σκάλες.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε! Μαζί με το παγωτό πρέπει να τρως και ένα μήλο αν θέλεις να χάσεις βάρος. Και το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία. Όλα είναι ισορροπία.

Μπορείς να φας το αγαπημένο σου γλυκό αρκεί μετά να φας κάτι πιο υγιεινό! Σύμφωνα με την ειδικό διατροφολόγο, Alyssa Cohen, ο χρυσός κανόνας για την απώλεια βάρους είναι να κάνεις focus στην ισορροπία. Κάθε φορά που θέλεις να φας κάτι γλυκό, μπορείς να το συνδυάσεις με κάτι υγιεινό, κάτι που σου κάνει καλό. Ας πούμε ότι έχεις παραγγείλει την αγαπημένη σου πίτσα. Δεν χρειάζεται να φας όλα τα κομμάτια, μπορείς να φας ένα με δύο κομμάτια και να προσθέσεις από πάνω μερικά λαχανικά ή να τη συνδυάσεις με μια σαλάτα.

Το κλειδί είναι να μην περιορίζεις τον εαυτό σου και να μην βγάζεις ορισμένα τρόφιμα εκτός λίστας. Γιατί όσο τα βγάζεις εκτός λίστας, τόσο θα θέλεις να τα φας. Αντ’ αυτού με την πρώτη ευκαιρία θα πρέπει να επιβραβεύεις τον εαυτό σου επειδή ακολούθησες μια “καλή συμπεριφορά”, έκανες μια καλή επιλογή.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως το φαγητό είναι επιλογή. Εσύ δίνεις την άδεια στον εαυτό σου να φάει αυτό που θέλει, όποτε το θέλει. Και οι αυστηροί περιορισμοί και οι αυστηρές δίαιτες δεν είναι ο δρόμος για την απώλεια βάρους και τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, και επομένως δεν είναι υγιές.

Κάθε μέρα μπορείς να δίνεις ένα γλυκάκι στον εαυτό σου κι έτσι δεν θα υπάρχουν μέρες που “κλέβεις”.  Φυσικά υπάρχουν μερικά γλυκά, όπως η μαύρη σοκολάτα που είναι προτιμότερα από άλλα.

Και τώρα το Καλοκαίρι θα θέλεις να φας το παγωτό σου. Αλλά το παγωτό δεν είναι φαγητό που θα σε φουσκώσει και θα σε κρατήσει, είναι απλά ένα γλυκάκι στη διατροφή σου. Κι αν η διατροφή σου είναι σωστή, μπορείς να φας και το παγωτό!

Αν θέλεις, λοιπόν, να φας αυτό το μπισκότο, καν΄το. Αλλά συνδύασέ το με μερικά κομμάτια μήλου ή με μερικά μούρα. Γιατί στο τέλος της ημέρας πρέπει να κοιτάς τη μεγάλη εικόνα και να μην “κολλάς” σε μια μέρα. Ισορροπία. Μην το ξεχνάς!

Διαβάστε επίσης:

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με το πρωινό σου

Photo: Getty Images