Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται ή καλύτερα junk food ονειρεύεται! Είναι γεγονός πως όταν το στομάχι σου «έχει κολλήσει στην πλάτη» δεν θα λαχταρίσεις ένα βραστό μπρόκολο, αλλά ένα ζουμερό burger! Όταν κάνεις δίαιτα, δεν θα σου λείψει μια μακαρονάδα, αλλά η πίτσα! Αυτό, όμως, έχει μια πολύ εξήγηση!

Μια βόλτα στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις τα απαραίτητα υλικά και να ετοιμάσεις ένα υγιεινό γεύμα δεν σου φαίνεται και τόσο καλή ιδέα όταν η πείνα σου σε κάνει να μην βλέπεις μπροστά σου και η πιο γρήγορη λύση που σου έρχεται στο μυαλό είναι το fast-foodάδικο που κάνει delivery στην πόρτα σου!

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins αποφάσισε ν’ ασχοληθεί μ’ αυτή την ανθρώπινη μανία με το junk food και τα ευρήματά του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Οι φωτογραφίες με junk food, όπως burger, πίτσα, γλυκά, παγωτό μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή όταν είσαι πεινασμένος, ακόμα κι αν εκείνη τη στιγμή εργάζεσαι πάνω σε κάτι τελείως διαφορετικό, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychonomic Bulletin and Review.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης, όμως, ότι αφού δοκιμάσεις junk food, τότε προσανατολίζεις ξανά τα θέλω σου κι επικεντρώνεσαι περισσότερα στις υγιεινές τροφές!

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι επιστήμονες έβαλαν τους συμμετέχοντες να περάσουν από δύσκολα tests περνώντας από μπροστά τους σε υπολογιστή εικόνες με junk food, υγιεινά τρόφιμα ή απλά αντικείμενα της καθημερινότητας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εικόνες με το junk food απέσπασαν τους συμμετέχοντες απ’ την ολοκλήρωση των καθηκόντων τους δύο φορές περισσότερο σε σύγκριση με τα υγιεινά τρόφιμα ή τα καθημερινά αντικείμενα.

Σ’ ένα άλλο πείραμα, μια ομάδα ανθρώπων κλήθηκε να φάει μερικές καραμέλες πριν το test! Το αποτέλεσμα; Οι εικόνες με το junk food δεν απέσπασαν τόσο την προσοχή των συμμετεχόντων!

Άρα; Να το ρίξουμε στο junk food για να το ποθούμε λιγότερο;

Διάβασε ακόμα:

Τα πέντε τρομακτικά πράγματα που κάνουν τα λιπαρά στον οργανισμό σου