Τα παχάκια στην κοιλιά είναι σίγουρα λίγο πιο πεισματάρικα από τα άλλα. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τι γίνεται, όμως, όταν μονίμως προσπαθείς και δεν βλέπεις αποτέλεσμα;

Τι γίνεται με αυτά τα παχάκια στην κοιλιά… αναρωτιέσαι. Θα φύγουν ποτέ; Θεωρείς πως έχεις δοκιμάσει τα πάντα, πως προσπαθείς σκληρά και δεν το αμφισβητούμε αυτό. Ωστόσο, ίσως υπάρχουν μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την προσπάθειά σου και ίσως δεν τους έχεις σκεφτεί.

Γιατί δεν χάνεις τα παχάκια στην κοιλιά;

Δεν γνωρίζεις το είδος του λίπους στην κοιλιά

παχάκια στην κοιλιά

Αν δυσκολεύεσαι αρκετά σε αυτή τη διαδικασία, τότε ένας λόγος ίσως είναι επειδή έχεις επιλέξει λάθος μέθοδο. Κι έχεις επιλέξει λάθος μέθοδο επειδή δεν γνωρίζεις το είδος του λίπους στην κοιλιά σου.

Υπάρχουν 5 είδη λίπους που προκαλούνται για διαφορετικό λόγο ο καθένας. Είναι σημαντικό να προσδιορίσεις ποιος είναι ο δικός σου τύπος και στη συνέχεια να βρεις τη σωστή διατροφή και άσκηση. Ξεκίνα πρώτα από αυτό!

Έχεις εμμονή με τα κιλά

Διαρκώς θέλεις να ζυγίζεσαι και να μετριέσαι. Κάθε μέρα και ορισμένες φορές δύο φορές την ημέρα. Απλά σταμάτα να το κάνεις γιατί αυτή η εμμονή σου, δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά επιβραδύνει τη διαδικασία. Σε αποπροσανατολίζει από τον στόχο, σε γεμίζει με αρνητικές σκέψεις και χαλάει τη διάθεσή σου. Και ξέρεις… το άγχος προκαλεί αύξηση του βάρους.

Ακολουθείς λάθος διατροφή

παχάκια στην κοιλιά

Το σώμα χρειάζεται πολλά στοιχεία, βιταμίνες, υδατάνθρακες και λίπη. Αν αποκλείσεις ορισμένα από αυτά τα ευεργετικά συστατικά., τότε η δίαιτα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από ότι οφέλη! Η κατανάλωση μόνο λαχανικών και φρούτων δεν σε βοηθά, καθώς έχεις ανάγκη για περισσότερα. Είναι σημαντικό η διατροφή που ακολουθείς να είναι πλούσια σε μαγνήσιο, βιταμίνες, λίπη και άλλα στοιχεία.

Άγχος, άγχος, άγχος

Πουθενά δεν σου κάνει καλό το ρημάδι! Επηρεάζει τη διατροφή σου, την συναισθηματική και σωματική κατάσταση και πρέπει να το ρυθμίσεις, να το διαχειριστείς, να το μειώσεις. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα της κορτιζόλης, προάγουν τον σχηματισμό λίπους. Λοιπόν, μήπως ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις;

Υψηλό επίπεδο ανδρογόνων

παχάκια στην κοιλιά

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες. Αυτό σημαίνει ότι ένα υψηλό επίπεδο αρσενικών ορμονών στο γυναικείο σώμα, επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες του οργανισμού, όπως είναι οι διαταραχές στην περίοδο, προβλήματα στην εγκυμοσύνη και κίνδυνο για διαβήτη. Επιπλέον, επηρεάζει σημαντικά την αύξηση βάρους.

Photo: Getty Images