Το να βάλεις την γυμναστική στην ζωή σου είναι μια πολύ σημαντική απόφαση την οποία δεν πρέπει να παραμελείς. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως μέσα στην καθημερινότητα αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολο ειδικά εάν δεν έχεις χρόνο. Το flexercise όμως έχει έρθει για να αλλάξει ό,τι πίστευες μέχρι τώρα για την γυμναστική! Το flexercise δεν είναι κάποιο πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσεις. Είναι μια φιλοσοφία που πρέπει να υιοθετήσεις για να σου γίνει η γυμναστική καθημερινή συνήθεια.

Τι είναι το flexercise και πώς να εντάξεις αυτήν την γυμναστική στην ζωή σου

Όταν μιλάμε για flexercise ουσιαστικά μιλάμε για την τάση που σε καλεί να αναγνωρίσεις πως η γυμναστική μπορεί να γίνει σε κάθε στιγμή της ημέρας. Δεν απαιτεί με άλλα λόγια συγκεκριμένη ώρα και συνθήκες αλλά μπορείς πολύ εύκολα να την ενσωματώσεις ακόμα και την ώρα που μαγειρεύεις ή δουλεύεις.

Τι εννοούμε; Αντί να βλέπεις τον χρόνο άσκησής ως ένα σετ 30 λεπτών κατά το οποίο πηγαίνεις στο γυμναστήριο, γιατί να μην βάλεις την κίνηση στην καθημερινότητά σου; Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το flexercise , ότι δηλαδή η άσκηση δεν χρειάζεται να αφορά την προπόνηση ή την έντονη εφίδρωση, αλλά να αναγνωρίζεις ότι όλες οι κινήσεις μετράνε.

Η καθημερινή σου βόλτα είναι πραγματικά μια μορφή άσκησης και η εφαρμογή πέντε λεπτών για γιόγκα στην κουζίνα και ο χορός γύρω από την κρεβατοκάμαρά σου μετράνε επίσης. Το «Lazy bed workout» είχε αύξηση 135% στις αναζητήσεις στο Pinterest, το «περπάτημα στη φύση» αυξήθηκε κατά 95% και το «απλές χορευτικές κινήσεις» είναι η πιο δημοφιλής αναζήτηση που βασίζεται στην κίνηση, με 150% αύξηση στις αναζητήσεις για το περασμένο έτος.

Στο εξής λοιπόν, δεν χρειάζεται να θεωρείς γυμναστική μόνο τα 45 λεπτά του προγράμματος pilates. H βόλτα για να πάρεις τον πρωινό σου καφέ είναι γυμναστική, το streching στο κρεβάτι με τις κατάλληλες κινήσεις είναι επίσης γυμναστική, ο 30λεπτος χορός υπό τον ήχο της αγαπημένης σου μουσικής πρέπει επίσης να εντάσσεται στο πρόγραμμα άσκησης σου. Όλα μπορούν να είναι και να θεωρούνται γυμναστική αρκεί να το θέλεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News