Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό αφού βγεις για ποτό μετά φας κάτι “βρώμικο”! Το φαγητό μετά το ποτό δεν είναι, όμως, και η πιο αθώα συνήθεια.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση όταν “τσιμπάς” ένα νόστιμο φαγητό μετά το ποτό, αλλά οι θερμίδες αυξάνονται. Κατά πολύ!

Είσαι σε ένα πάρτι και έχεις πιει μερικά ποτηράκια παραπάνω. Ξαφνικά “άνοιξε” η όρεξη σου και τρως ό,τι βρεις στο ψυγείο σου. Ξέρουμε ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνεις με αυτήν σου τη “συνήθεια”. To Rehabs.com εξέτασε περισσότερους από 5.900 ανθρώπους σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες μετά το φαγητό.

Στις ΗΠΑ, μετά από το ποτό επιλέγουν κάτι θερμιδικό, ένα fast food για να ικανοποιήσουν αυτήν την όρεξή τους. Βέβαια, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν αλλάζουν κατά πολύ.

Η έρευνα διαπίστωσε πως οι περισσότεροι άνθρωποι που τρώνε fast food μετά από μια νύχτα κατανάλωσης αλκοόλ, παίρνουν περίπου 700 θερμίδες με τους άνδρες να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 730 και τις γυναίκες μόλις 15 θερμίδες λιγότερο από αυτό.

Στις ΗΠΑ βέβαια, προτιμούν περισσότερο τα tacos απ’ τα McDonald’s ή τις βάφλες! Στην Ελλάδα πάντως, προτιμούμε το σουβλάκι. Το οποίο επίσης, έχει αρκετές θερμίδες!

Το φαγητό μετά το ποτό μπορεί να σου δίνει τόσες πολλές θερμίδες που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση περισσότερο απ’ το μισό των συνιστώμενων θερμίδων σε μια ημέρα! Και σε ρωτάμε αξίζει; Μάλλον όχι!

Γιατί, όμως, πεινάς όταν είσαι μεθυσμένος;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει επιστημονική δικαιολογία το φαγητό μετά το ποτό. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communication από το Francis Crick Institute, το αλκοόλ προκαλεί ψευδείς “συναγερμούς πείνας” στο μυαλό και σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι πεινασμένος ενώ δεν είσαι!

Και το να φας ένα αλμυρό φαγητό έχει ευεργετική επίδραση στα hangovers, καθώς το νάτριο βοηθά το σώμα μας να συγκρατήσει το νερό. Αν και οι πατάτες τηγανητές δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Αν βέβαια, αντισταθείς και δεν φας κάτι “βρώμικο” τότε το σώμα σου θα είναι σε καλύτερη κατάσταση!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί πεινάμε το βράδυ; Ένα αιώνιο ερώτημα βρήκε απάντηση!

Πηγή: rehabs.com