Μήπως ήρθε η ώρα να γυμναστείς λιγάκι όσο είσαι σπίτι; Δεν χρειάζεται και πολύ κόπο. Μπορείς πολύ εύκολα πλέον να κάνεις γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό. 

Δεν χρειάζεται να έχεις όργανα γυμναστικής στο σπίτι σου για να γυμναστείς. Μπορείς πολύ εύκολα να “κάψεις” θερμίδες με όσα έχεις σπίτι σου, χωρίς να χρειαστείς τίποτα που να έχεις σχέση με το γυμανστήριο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη καλή διάθεση και φυσικά εφευρετικότητα!

Πώς θα κάνεις γυμναστική στο σπίτι χωρίς εξοπλισμό;

Ασκήσεις με τις σκάλες

Μπορείς να αξιοποιήσεις οποιεσδήποτε σκάλες έχεις σπίτι σου, εξωτερικές ή εσωτερικές, ώστε να κάνεις τις κατάλληλες ασκήσεις, που θα σε κάνουν να χάσεις θερμίδες στο λεπτό. Δοκίμασε να κάνεις αυτή την 20λεπτη γυμναστική με τις σκάλες, που θα σου προσφέρει ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής και θα σε κάνει να θες να την επαναλάβεις και αύριο!

Στηρίξου στις καρέκλες

Ένας έξυπνος τρόπος για να κάνεις ασκήσεις γυμναστικής είναι να στηριχθείς σε μια καρέκλα. Έτσι, μπορείς να κάνεις push ups, βυθίσματα για τρικέφαλους, αλλά και πολλές ακόμα ασκήσεις που χρειάζονται στήριξη. Μπορείς, ακόμα, να κάνεις ασκήσεις τύπου μπαλέτου, με ανοίγματα για τα πόδια και να αντικαταστήσεις τη μπάρα που θα χρειαζόσουν με το πάνω μέρος της πλάτης της καρέκλας.

Μην ξεχνάς το σκοινάκι

Μπορεί να μην παίζεις πια όπως όταν ήσουν μικρός, όμως το σκοινάκι είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να χάσεις θερμίδες στο λεπτό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να “κάψεις” θερμίδες πολύ γρήγορα και να ανεβάσεις την ένταση στη γυμναστική σου.

via GIPHY

Βαράκια με… μπουκάλια

Αν έχεις βαράκια, τότε είσαι τυχερός. Αν όμως όχι, τότε μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου βαράκια με μπουκάλια. Κατά προτίμηση με μπουκαλάκια από νερό που είναι και στρογγυλά, αλλιώς με ό,τι σου βρίσκεται εύκαιρο, αρκεί να είναι βολικό κι όχι μεγάλο σε όγκο. Έτσι, θα μπορείς να υπολογίσεις και μόνος σου το βάρος που θα έχει το μπουκάλι, προσθέτοντας ή αφαιρώντας βάρος από αυτό.

Παρέα με… τον υπολογιστή

Κι αν σου λείπει λίγη συντροφιά όταν γυμνάζεσαι και νιώθεις ότι βαριέσαι, τότε βρες τα αγαπημένα σου βιντεάκια στο internet για γυμναστική. Έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις διαφορετικά είδη γυμναστικής, αλλά και να έχεις λίγη παρέα.

via GIPHY

Φτιάξε μια χορογραφία

Εντάξει δεν χρειάζεται να τη δείξεις και πουθενά. Απλά βάλε τη μουσική που σου αρέσει και χόρεψε προσπαθώντας να βγάλεις μια συγκεκριμένη χορογραφία με ρυθμό και μ’ ένα συγκεκριμένο τραγούδι. Αν δεν έχεις έμπνευση, μπορείς να δοκιμάσεις μια χορογραφία από το youtube, σαν να κάνεις zumba.

Διάβασε ακόμα:

Η γυμναστική στο σπίτι είναι ζόρικη: Tips για να μην χάνεις προπόνηση!

Photo; Pexels