Όταν πηγαίνεις γυμναστήριο υπάρχουν μερικοί κανόνες -γραπτοί και άγραφοι- που πρέπει να τηρείς γιατί δεν είσαι μόνος σου σε αυτόν τον χώρο. Υπάρχουν βέβαια, πολλοί που όχι μόνο δεν ακολουθούν τους βασικούς κανόνες αλλά επειδή περνούν και ώρες κάθε μέρα στο γυμναστήριο το νιώθουν σαν δεύτερο σπίτι τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ.

Είναι ένας χώρος τον οποίο μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Για να γυμναστείς.

Υπάρχουν όμως μερικοί ενοχλητικοί τύποι ανθρώπων που μας κάνουν να μη θέλουμε να πατήσουμε το πόδι μας στο γυμναστήριο (αφορμές ψάχνουμε).

Ο τύπος που αφήνει τον ιδρώτα του στα μηχανήματα

διάδρομος γυμναστικής

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό και αηδιαστικό. Ναι μπορεί ο ιδρώτας απ’ τα χέρια σου ή την πλάτη σου να μεταφέρθηκε στο μηχάνημα αλλά δεν μπορείς να το αφήσεις έτσι και να φύγεις κύριος. Όχι πρέπει, επιβάλλεται να σκουπίσεις το μηχάνημα για τον επόμενο. Δεν γίνεται να αφήνεις όλα τα μικρόβια να εξαπλώνονται! Μπορείς να τοποθετήσεις μια πετσέτα στον εξοπλισμό ή να το καθαρίσεις μετά!

Ο τύπος που κρατάει το μηχάνημα για την πάρτη του

Ένα μάθημα που παίρνουμε όταν είμαστε μικρά είναι να παίξουμε, να μοιραζόμαστε και να δίνουμε τη σειρά στον επόμενο. Αυτό πρέπει να μας ακολουθεί για μια ζωή! Συνήθως επιτρέπεται να είσαι περίπου 30 λεπτά στο κάθε μηχάνημα δεν μπορείς να ξεκουράζεσαι εκεί,να κάθεσαι να χαζεύεις και ο επόμενος να περιμένει τη σειρά του.

Ο τύπος που έχει τη μουσική στο τέρμα ή κουβεντιάζει δυνατά

Πάντα θα υπάρχει αυτός ο εκνευριστικός τύπος στο γυμναστήριο που δεν κλείνει το στοματάκι του.Ναι η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει στην άσκηση αλλά αν θες να την ακούς στη διαπασών βάλε τα ακουστικά σου!Και επιτέλους σταμάτα να μιλάς τόσο δυνατά στον φίλο σου που κάνετε μαζί γυμναστική γιατί μας αποσυγκεντρώνεις!

Ο τύπος που δεν μαζεύει ποτέ τίποτα

Αυτός ο τύπος που βγάζει βαράκια, μπάλες, λάστιχο και τα αφήνει όπου να ‘ ναι κι εσύ μετά ψάχνεις να τα βρεις. Όταν παίρνεις κάτι,το επιστρέφεις ακριβώς εκεί που ήταν. ΝΟΜΟΣ.

Ο τύπος που ξεχνά πόσο χώρο πιάνει

γυμναστική από το σπίτι

linio.com

Στα ομαδικά κυρίως δεν μπορείς να απλώνεσαι ούτε εσύ ούτε τα αντικείμενά σου. Αρχικά υπάρχει το ντουλαπάκι που μπορείς να βάλεις τσάντα, κινητό,κλειδιά. Σου επιτρέπουμε να έχεις μόνο το νεράκι και την πετσέτα σου. Επίσης, με το σώμα σου βεβαιώσου ότι δεν πιάνεις όλο το χώρο και δεν θα φέρεις σε κανέναν το πόδι, το χέρι ή τη μπάρα στο κεφάλι.

Ο τύπος που φλερτάρει

Θα επαναλάβω πως στο γυμναστήριο πάμε για έναν συγκεκριμένο λόγο. Δεν είπαμε να μην κάνεις παρέες και γνωριμίες αλλά σταμάτα να μου μιλάς όταν βαριανασαίνω και ο ιδρώτας τρέχει στο πρόσωπό μου.

περίοδος και γυμναστική

Ο τύπος που μυρίζει

Last but not least…Οι έντονες μυρωδιές είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές σε έναν κλειστό χώρο. Δεν είπαμε να μυρίζετε τριαντάφυλλο (άλλωστε τα βαριά αρώματα είναι επίσης ενοχλητικά) αλλά ένας στοιχειώδες αποσμητικό επιβάλλεται!