Το ποδήλατο είναι μια μορφή γυμναστικής, αλλά είναι η αγαπημένη μας. Γιατί κάνεις τη βόλτα σου, παίρνεις καθαρό αέρα και γυμνάζεσαι χωρίς να το καταλάβεις. Χάνεις λίπος με το ποδήλατο;

Το έμαθες μικρός και δεν ξεχνιέται. Παλιά λάτρευες να πηγαίνεις βόλτα με το ποδήλατο, αλλά μεγαλώνοντας κάπου το ξέχασες στην αποθήκη. Ήρθε η ώρα να το βάλεις ξανά στη ζωή σου. Γιατί; Γιατί χάνεις λίπος με το ποδήλατο και μάλιστα λίπος στην κοιλιά, που τόσο πολύ σε απασχολεί.

Έχεις δοκιμάσει τα πάντα για να φύγει η κοιλίτσα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε απαιτεί σκληρή προπόνηση. Ευτυχώς, το ποδήλατο σε βοηθά να κάψεις λίπος κι εσύ πρέπει να το ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας.

Χάνεις λίπος με το ποδήλατο

Credits: Philipp Cordts, Unsplash

Η ποδηλασία απαιτεί να έχεις έναν σταθερό ρυθμό ώστε να μπορείς να κάνεις πετάλι για περισσότερο χρόνο. Και χρησιμοποιείς απίστευτη ενέργεια σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το να κάνεις ποδήλατο με πιο χαμηλούς ρυθμούς, σε βοηθά να αντέξεις περισσότερο και να κάψεις περισσότερο λίπος σαν να έκανες κάποια έντονη, αερόβια άσκηση.

Όσο πιο πολύ αντέχεις, τόσες πιο πολλές θερμίδες καις. Αν κάνεις ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι και δύο ώρες. Συνήθως όταν κάνεις ποδήλατο εντός του γυμναστηρίου, κάνεις για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε!

 Credits: Philipp Cordts, Unsplash

Credits: unsplash/ Dewang Gupta

Μια έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 έδειξε ότι είτε έχεις έναν πιο μέτριο ρυθμό, είτε έναν πιο έντονο είχε τα ίδια αποτελέσματα στην απώλεια λίπους και το ποδήλατο είναι η καλύτερη γυμναστική για να κάψεις το λίπος.

Φυσικά αν θα το κάψεις στην κοιλιά, εξαρτάται και από το σώμα σου! Βάλε ακουστικά, πάρε το ποδηλατάκι σου κι έφυγες!

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείς να κάνεις εάν πηγαίνεις γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα!