Σάββατο απόγευμα. Το ραντεβού μας ήταν στις 19:00 στο salt cave στη Γλυφάδα. Μπαίνω στην είσοδο του χώρου και βλέπω πως οι πρώτοι ενδιαφερόμενοι για το μάθημα έχουν ήδη καταφθάσει. Χαιρετάω την Lynn και σε μερικά λεπτά περνάμε μέσα στο salt cave, όπου για πρώτη φορά στη ζωή μου θα έκανα Kundalini Yoga. 

Info!

H Lynn Roulo είναι μια Αμερικανίδα δασκάλα yoga, η οποία αποφάσισε μέσα στα χρόνια της κρίσης να εγκατασταθεί στην Ελλάδα κι από τότε διδάσκει έναν μοναδικό συνδυασμό Kundalini Yoga και Enneagram, συνδυάζοντας τα φυσικά οφέλη του συγκεκριμένου είδους yoga με τα εργαλεία ψυχολογικής ανάπτυξης του Enneagram.

Τι είναι η Kundalini Yoga;

Όπως μας είχε εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο iPop.gr η Lynn, η Kundalini Yoga είναι μια τεχνολογία διαχείρισης της ενέργειας, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή. «Την αποκαλώ ως “τη yoga για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν yoga” γιατί οποιοσδήποτε αναπνέει μπορεί να κάνει αυτό το είδος Yoga. Έχω διδάξει ανθρώπους που ήταν σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω καρκίνου του πνεύμονα, ανθρώπους που ήταν πολύ άρρωστοι, αλλά κι άτομα που δεν μπορούσαν να σηκωθούν απ’ το κρεβάτι τους. Όλοι μπορούν να κάνουν Kundalini γιατί ξεκινάμε πάντα με την αναπνοή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτήν».

Yoga Plants GIF by Ash Sta. Teresa - Find & Share on GIPHY

Πώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία πάνω στην Kundalini Yoga;

Μπαίνοντας μέσα στο salt cave στη Γλυφάδα, εντυπωσιάστηκα. Ένα σπήλαιο φτιαγμένο από ανθρώπους εξολοκλήρου από ορυκτό αλάτι απ’ την Πολωνία και θαλασσινό αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα. Έμαθα πως ο αέρας του αλατοσπηλαίου είναι εμπλουτισμένος με 84 ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, ιώδιο κ.ά.), τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση και στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο χώρος είναι διακριτικά φωτισμένος σε απαλές αποχρώσεις, ενώ η αίσθηση του αλατιού στα πόδια σου είναι μαγική. Όλα ξεκίνησαν, λοιπόν, με τις καλύτερες συνθήκες και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη!

Η Lynn μας έβαλε το απαραίτητο μουσικό background και άρχισε να μας εξηγεί το τι θα κάνουμε. Ουσιαστικά, αυτό το είδος yoga χρησιμοποιεί σετ ασκήσεων, τεχνικές αναπνοής, χαλάρωση και διαλογισμούς.

Credits: glyfadasaltcave.com.gr

Κατά τη διάρκεια του class, εργαστήκαμε πάνω σε 3 κομμάτια: Σώμα, νους, πνεύμα.

Απ’ την αρχή του μαθήματος τέθηκα απέναντι στον εαυτό μου και άρχισα σιγά σιγά να τον εξερευνώ μέχρι να φτάσω στην ουσία του και να διακρίνω το δικό μου μονοπάτι, τον δικό μου δρόμο!

Η ενέργεια του χώρου, της Lynn και των υπόλοιπων ανθρώπων που ήταν στον χώρο, με έκαναν να ξεχάσω τον έξω κόσμο. Βρισκόμουν μέσα σε ένα αλατοσπήλαιο και δεν ήθελα να φύγω απ’ αυτό. Το μυαλό μου είχε αδειάσει από σκέψεις, το σώμα μου είχε χαλαρώσει και ήλεγχα την αναπνοή μου όσο δεν την έχω ελέγξει ποτέ. Ανέπνεα και καταλάβαινα ότι όντως αναπνέω!

Αφού κάναμε μερικές ασκήσεις αναπνοής και φυσικές ασκήσεις yoga, το μάθημα τελείωσε με μερικά λεπτά διαλογισμού, τα οποία ήταν τα πρώτα λεπτά μετά από πολύ καιρό που αφιέρωσα όντως στον εαυτό μου!

Τι κατάφερα μέσα σε 1 ώρα; Να έρθω κοντά με τον εαυτό μου, να εξερευνήσω άγνωστες πτυχές του, να ασκηθώ σωματικά και να αφυπνήσω την εσωτερική μου ενέργεια! Σου προτείνω, λοιπόν, να το κάνεις κι εσύ!

Διάβασε κι αυτό:

Κάνουμε yoga στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη!

Photo: Unsplash