Έχεις παρατηρήσει ότι παίρνεις βάρος όταν δουλεύεις; Μήπως κάνεις κάτι λάθος στο γραφείο και δεν χάνεις κιλά; Πάντως η δουλειά σου σίγουρα δεν φταίει! 

Δεν συμβαίνει μόνο σ’ εσένα. Αν η δουλειά σου είναι καθιστική, τότε το να παίρνεις βάρος όταν δουλεύεις είναι πάρα πολύ εύκολο και μάλλον έχεις πέσει κι εσύ στην παγίδα. Κάθεσαι όλη μέρα στο γραφείο, δεν τρως και καταλήγεις να παχαίνεις. Μα πώς γίνεται αυτό; Τι κάνεις λάθος;

Όχι, μην δικαιολογείσαι, κάνεις λάθος. Αρχικά βάζεις τον εαυτό σου πιο χαμηλά από οτιδήποτε άλλο και δεν μπαίνεις στη διαδικασία να προσέξεις τα κιλά σου, επειδή δουλεύεις. Αλήθεια τώρα;

Ό,τι έγινε, έγινε! Κι εμείς είμαστε εδώ όχι για να σε κατακρίνουμε, αλλά για να σε βοηθήσουμε να διορθώσεις τα λάθη σου. Και να δεις που η δουλειά στο γραφείο θα γίνει πιο ευχάριστη κι εσύ θα χάσεις βάρος.

Τι λάθη, λοιπόν, κάνεις και παίρνεις βάρος όταν δουλεύεις;

Δεν κάνεις διάλειμμα για φαγητό 

Διάλειμμα; Τι είναι αυτό; Κι όμως υπάρχει κι είναι καλό να το τηρείς. Φυσικά και μπορείς να κάνεις διάλειμμα στη δουλειά σου για να φας. Το να παίρνεις ταπεράκι μαζί σου δεν είναι ντροπή, ούτε φυσικά και το να σταματάς 10-15 λεπτά τουλάχιστον για να φας το φαγητό σου. Για να μην πούμε ότι θα ‘πρεπε να παίρνεις μαζί σου κι ένα σνακ, όπως ένα φρούτο. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει κι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσεις να τρως σωστά και προσεγμένα. Όση δουλειά κι αν έχεις αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να φας, ακόμα κι αν νομίζεις πως δεν πεινάς τόσο.

Παραγγέλνεις απ’ έξω 

Κι αν τελικά κάνεις διάλειμμα για φαγητό, προτιμάς να παραγγείλεις απ’ έξω οτιδήποτε ανθυγιεινό θα σε κεντρίσει εκείνη την ώρα παρά να πάρεις φαγητό απ’ το σπίτι σου. Μα γιατί το κάνεις αυτό; Δεν καταλαβαίνεις πρώτα απ’ όλα ότι δεν κάνει καλό στην υγεία σου; Άσε τα κιλά… Μα junk food κάθε μέρα γίνεται;

παίρνεις βάρος όταν δουλεύεις

Pexels

Τρως ό,τι σου προσφέρουν οι γύρω σου 

Τσιμπολογάς και αποδέχεσαι καθετί που οι συνάδελφοί σου έχουν μαζί τους και σου προσφέρουν να φας. Μα αυτό δεν είναι φαγητό. Πιο πιθανό είναι να πάρεις κιλά με το τσιμπολόγημα παρά να χάσεις, γιατί πολύ απλά ποτέ δε θα χορτάσεις με αυτά που τρως.

Δεν πηγαίνεις τουαλέτα 

Η κατακράτηση υγρών “χτυπάει” κόκκινο κι εσύ τι κάνεις; Δεν πας στην τουαλέτα. Ε δε θα σου πούμε και μπράβο που δεν σηκώνεσαι απ’ το γραφείο ούτε καν γι’ αυτό. Απλά να θυμάσαι πως είναι θέμα υγείας το να πηγαίνεις στο μπάνιο.

Και τελικά πώς θα καταφέρεις να μην παίρνεις κιλά όταν δουλεύεις;

Tips για να διατηρήσεις τα κιλά σου ενώ είσαι στο γραφείο

  • Παίρνε ταπεράκι στη δουλειά και φυσικά κάνε διάλειμμα. Τα είπαμε πριν, μην τα ξαναλέμε. Ξεκίνα να κάνεις διάλειμμα και να τρως φαγητό στο γραφείο. Το δικό σου φαγητό, μαγειρεμένο κι απ’ το σπίτι σου.
  • Πίνε νερό, πολύ νερό. Δουλεύεις εντάξει, αλλά μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Το νερό θα σε βοηθήσει και στην απώλεια βάρους τη στιγμή που θα σε τονώσει.

παίρνεις βάρος όταν δουλεύεις

Pexels
  • Μακριά απ’ τα γλυκά. Εννοείται πως όταν λέμε φαγητό δεν εννοούμε γλυκό. Και το να πεις κι ένα όχι, όταν οι συνάδελφοί σου σού προσφέρουν γλυκό, ακόμα κι επειδή έχουν γενέθλια, δεν είναι κακό.
  • Σήκω και λίγο απ’ την καρέκλα. Και δεν εννοούμε για να πας τουαλέτα, αυτό το θεωρούμε δεδομένο πλέον. Μπορείς, όμως, να σηκωθείς για λίγο να ξεπιαστείς και γιατί όχι, να κάνεις και μια βόλτα στο γραφείο. Εντάξει, δεν είναι γυμναστική, όμως αν περπατάς έστω και λίγο πού και πού καλό θα σου κάνει. Άσε που δεν θα πιαστείς.

Εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζουμε αυτά τα tips εδώ στο iPop, εσύ;

Διάβασε ακόμα:

Η καλύτερη άσκηση για τα πόδια που μπορείς να κάνεις ακόμα και στη δουλειά!

Main Photo by Andrea Piacquadio from Pexels