Διατήρησε τα κιλά που έχασες μια και για πάντα!

LIKE US ON FACEBOOK

Δοκιμάζουμε όλες αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες που φαίνονται θαυματουργές! «Χάσε 10 κιλά σε μια εβδομάδα», «Χάνεις κιλά και φτιάχνεις και το σχήμα του σώματός σου» και άλλα τέτοια ωραία αλλά εξωπραγματικά.

Και φτάνει η στιγμή που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο χάνεις αυτά τα κιλά, αλλά υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις: Να τα διατηρήσεις. Αυτό το στάδιο ίσως, είναι πιο δύσκολο και απ’ το να χάσεις τα κιλά.

Και επειδή όταν αδυνατίζεις είναι πολύ εύκολο να τα ξαναπάρεις εμείς θα σου πούμε πως όλα είναι στο μυαλό και θα σου υπενθυμίσουμε μερικά κόλπα που μάλλον ξεχνάς!

Η δίαιτα δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άσχημα ή να σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα

Designed by Ibrandify – Freepik.com

Δεν πρέπει να νιώθεις άσχημα για τη δίαιτά σου, ούτε και ένοχος. Δηλαδή, αν κάθε φαγητό που τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας σου δημιουργεί ένα έντονο συναίσθημα ενοχής ή αν θέλεις να τιμωρήσεις τον εαυτό σου επειδή έφαγες ένα γλυκό τότε δεν θα λάβεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σύντομα. Εστίασε στα θετικά και σκέψου πως έχεις ήδη πετύχει.

Όχι στις πολύ αυστηρές δίαιτες

pixabay

Εάν έχει αποφασίσει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που σε κάνει να υποφέρεις σωματικά, ετοιμάσου ν΄αντιμετωπίσεις τις παρενέργειες και προβλήματα υγείας, όπως άγχος, νευρικότητα, απώλεια μαλλιών, απώλεια συγκέντρωσης.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να συμβουλευτείς τον διαιτολόγο σου που μπορεί να καταλήξει σ’ ένα πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του σώματός σου

Θέσε εφικτούς στόχους

pixabay

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι η απώλεια των κιλών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, για παράδειγμα μέσα σε μια εβδομάδα, δεν είναι ρεαλιστικός στόχος.

Είναι άλλωστε, κακό για την υγεία σου να κάνεις μια ξαφνική και πλήρης αλλαγή στη διατροφική σου συμπεριφορά. Καλύτερα να κάνεις μικρά και υγιή βήματα σε καθημερινή βάση και να έχεις μια σταθερή πρόοδο.

Η δύναμη του μυαλού είναι το Α και το Ω

Designed by Ibrandify – Freepik.com

Το μυαλό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου που θέτεις. Είναι το μοναδικό που μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον φόβο της αποτυχίας.
Κάθε φορά που παραλείπεις το γυμναστήριο ή τρως κάτι “απαγορευμένο” επικεντρώσου στους στόχους σου και προσπάθησε να κρατήσεις το μυαλό σου αφοσιωμένο.

Μην ξεχνάς τον “χρυσό” κανόνα: Μικρά και τακτά γεύματα

pixabay

Παρ’ όλο που μπορεί να ακούγεται τρελό, η κατανάλωση μικρών γευμάτων όλη τη μέρα είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους. Αυτό θα σ’ εμποδίσει απ’ το να αισθάνεσαι διαρκώς πεινασμένος ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου.

Μην ξεχνάς να παρακολουθείς την πρόοδό σου

pixabay

Θα πρέπει να ζυγίζεσαι καθημερινά και σημειώνεις όλες τις αλλαγές. Αυτό θα σε βοηθήσει να παραμείνεις στη σωστή πορεία και να αξιολογήσεις την πρόοδό σου, ακόμα κι αν είναι ελάχιστη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved