Δες τι σου συμβαίνει κάθε φορά που θυμώνεις…

LIKE US ON FACEBOOK

Ο θυμός δεν είναι απλά να φωνάζεις και να έχεις κακή διάθεση. Θυμός και κιλά: Πώς αυτά τα δύο μπορεί να συνδυάζονται; Υπάρχουν τρία είδη θυμών και κάθε ένας από αυτούς έχει τα δικά του συμπτώματα, όπως για παράδειγμα να κατηγορείς τον εαυτό σου, να παίρνεις ρίσκα, να κλαις και πολλά άλλα.

Έτσι, ο θυμός δεν είναι τόσο απλός, όσο φαίνεται αλλά μας επηρεάζει περισσότερο από όσο νομίζαμε. Μάλιστα θυμός και κιλά… πολλές φορές πηγαίνουν “πακέτο”. Και για αυτό υπάρχει εξήγηση. Όλοι θυμώνουμε αλλά όταν είσαι μονίμως σε αυτή τη διάθεση, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά! Και όλα είναι θέμα… αδρεναλίνης!

Ο θυμός δεν εκδηλώνεται μόνο στη συναισθηματική κατάσταση αλλά και στις χημικές διεργασίες του σώματος. Όταν θυμώνουμε, η αδρεναλίνη απελευθερώνεται και μας προκαλεί άγχος. Λόγω της ροής του αίματος από τα εσωτερικά όργανα στους μυς, δεν νιώθουμε πεινασμένοι ενώ είμαστε θυμωμένοι. Αλλά αυτό έχει μόνο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Αφού μειωθεί το επίπεδο αδρεναλίνης, αισθανόμαστε την ανάγκη να αναπληρώσουμε την χαμένη ενέργεια και πέφτουμε με τα “μούτρα” στο φαγητό! Αλλά επειδή είμαστε αγχωμένοι, αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση φαγητού, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε! Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τρώμε κάτι που δεν καλό για εμάς, που θα μας φέρει χαρά, δεν λαμβάνουμε υπόψη αν είναι υγιές ή όχι.

Τι μπορείς να κάνεις; Προσπάθησε να μην καταναλώσεις φαγητό, απλά για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Ακολούθησε την διατροφή σου και σταμάτα να τρως όταν συνειδητοποιείς πως είσαι φουσκωμένος. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις να πάρεις κιλά.

Αντί να χάνεις, λοιπόν, τον έλεγχο στο φαγητό, μπορείς να ξεφορτωθείς τα αρνητικά συναισθήματα με μια δραστηριότητα. Πήγαινε στο γυμναστήριο, κάνε μια άσκηση ή πήγαινε απλά μια βόλτα στο πάρκο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά στο μυαλό σου.

Διαβάστε επίσης:

Μη θυμώνεις, γιατί κινδυνεύεις απ’ αυτές τις ασθένειες
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved