Υπάρχουν μέρες που απλά δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να μαγειρέψεις, αλλά πρέπει να φας κάτι θρεπτικό, πέρα από junk food που είναι η εύκολη αλλά όχι ιδανικότερη λύση. Επιπλέον, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που το κόστος ζωής αυξάνεται, η ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων είναι επιτακτική. Μπορεί αρκετοί να μην το γνωρίζουμε, αλλά το καθημερινό μαγείρεμα κοστίζει. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συνταγές που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια και να σου προσφέρουν πολλά οφέλη.

«Food with no money»: Tο νέο τρεντ του TikTok και 10 low budget φαγητά

Εύκολες και γρήγορες συνταγές χωρίς μαγείρεμα

1. Σούπα gazpacho με αγγούρι, κόκκινη πιπεριά και βασιλικό

Freepik

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 ½ κιλά ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπλέντερ ή στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων, ανακατεύουμε τις ντομάτες, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, το μισό κόκκινο κρεμμύδι και το μισό βασιλικό. Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

2. Αλατοπιπερώνουμε το gazpacho κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά.

3. Ρίχνουμε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι και βασιλικό, τα ντοματίνια και λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρεται αμέσως.

2. Μεσογειακή σαλάτα με τόνο και σπανάκι

Αυτή η συνταγή για τονοσαλάτα αναβαθμίζεται με ελιές, φέτα και dressing ταχίνι και σερβίρεται πάνω από baby σπανάκι. Αυτή είναι η τέλεια εύκολη και ελαφριά σαλάτα ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 4 ελιές χωρίς το κουκούτσι και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
  • 1 μέτριο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες

Μαγειρεύοντας στο Air Fryer: Μάθε πώς να φτιάξεις οποιοδήποτε λαχανικό στην φριτέζα αέρος – Το μυστικό για να βγουν super τραγανά!

Οδηγίες:

Χτυπάμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και το νερό μαζί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τόνο, ελιές, φέτα και μαϊντανό και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Σερβίρουμε την τονοσαλάτα πάνω από το σπανάκι, με το πορτοκάλι στο πλάι.

3. Ψιλοκομμένη σαλάτα με ρεβίθια, ελιές και φέτα

Αυτή η γρήγορη και εύκολη σαλάτα είναι εμπνευσμένη από τις γεύσεις της Μεσογείου, ενώ το dressing με σκόρδο λάδι και ξύδι προσθέτει μία έξτρα νοστιμιά.

συνταγές χωρίς μαγείρεμα
Unsplash

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ρεβίθια
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζάνι ελιές κομμένες στη μέση
  • ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

Οδηγίες:

Χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το αγγούρι, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.

4. Αβοκάντο γεμιστό με σολομό

Ο σολομός είναι μια πολύτιμη βασική τροφή και ένας πρακτικός τρόπος για να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας ψάρια, τα οποία είναι καλά για την υγεία της καρδιάς. Σε αυτή τη συνταγή, το συνδυάζουμε με αβοκάντο σε ένα εύκολο γεύμα χωρίς έξτρα μαγείρεμα.

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • 2 κονσέρβες σολομού, στραγγισμένο
  • 2 αβοκάντο
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Προσέχω για να έχω! 5 συνταγές με λιγότερα από 5 ευρώ για φοιτητές κι όχι μόνο

Οδηγίες:

  1. Συνδυάζουμε γιαούρτι, σέλινο, μαϊντανό, χυμό λάιμ, μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον σολομό και ανακατεύουμε πάλι.
  2. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Ρίχνουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σάρκα από κάθε μισό αβοκάντο σε ένα μικρό μπολ. Πολτοποιούμε τη σάρκα του αβοκάντο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με το μείγμα του σολομού.
  3. Γεμίζουμε κάθε μισό αβοκάντο με περίπου 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα σολομού και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News