Πολλές θα ήταν οι φορές που θα είπες κι εσύ ότι το γυμναστήριο ή ένας αθλητικός σύλλογος θα σου στοιχίσουν πολλά αν γραφτείς ή ότι δεν έχει χρόνο και χρήματα για να σπαταλήσεις σ’ ένα άθλημα.

Κι όμως η γυμναστική είναι τόσο σημαντική για την καλή υγεία μας, αλλά και τόσο εύκολη, που πρακτικά μπορείς να αθληθείς ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα ή και τίποτα! Οι τρόποι γυμναστικής για να το κάνεις αυτό είναι οι εξής κι εσύ θα διαλέξεις ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος γυμναστικής που σου ταιριάζει!

Zumba

οικονομικός τρόπος γυμναστικής

Ένα από τα πιο γνωστά είδη άσκησης που θα σου εγγυηθεί πολύ ιδρώτα, η zumba θα σε κάνει όχι μόνο να χάσεις πολλές θερμίδες αλλά και να περάσεις καλά χορεύοντας. Αν δεν θες να τρέχεις σε κάποια σχολή χορού ή σε κάποιο γυμναστήριο, υπάρχουν στις μέρες μας χιλιάδες βίντεο στο διαδίκτυο που θα σε κάνουν να γυμναστείς από το σπίτι.

Pilates, yoga

Και τα δύο αποτελούν έναν πιο ήρεμο τρόπο γυμναστικής που γυμνάζουν όλο το σώμα χωρίς καν να το καταλάβεις. Επίλεξέ τα αν θέλεις πιο χαμηλούς ρυθμούς και χωρίς ένταση.

Περπάτημα

Πόσο καλά ξέρεις τη γειτονιά σου; Έχεις επισκεφθεί κοντινά πάρκα, δημοτικά γήπεδα ή άλση για να περπατήσεις είτε μόνος σου είτε με την παρέα σου; Το περπάτημα είναι αναμφίβολα η πιο γνωστή μορφή άσκησης για μικρούς και μεγάλους και ο πιο οικονομικός τρόπος γυμναστικής, αφού δεν χρειάζεται τίποτα, παρά μόνο την καλή σου διάθεση.

Χορός

Όλα τα είδη του χορού εγγυώνται απώλεια βάρους και εκγύμναση, αλλά αυτά με τα οποία θα ιδρώσεις περισσότερο σίγουρα είναι το hip hop, το swing, το aerial dance με πανιά και το pole dancing.

Χορεύοντας στο… σπίτι

Ο πιο εύκολος τρόπος να γυμναστείς είναι και ο πιο απλός. Στο σπίτι χορεύοντας και ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι, είτε μόνος είτε με παρέα σίγουρα θα περάσεις καλά!

Ρακέτες, beach volley

Τι κι αν γίνονται κυρίως στην παραλία, οι ρακέτες και το beach volley αποτελούν έναν τρόπο για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να διασκεδάσεις με την παρέα σου. Βοηθούν άλλωστε και στο μαύρισμα. Άρα την επόμενη φορά που θα ‘σαι στην παραλία άσε την ξαπλώστρα και πιάσε την ρακέτα!

Κολύμπι

οικονομικός τρόπος γυμναστικής

Όχι, δεν χρειάζεται να πας στη θάλασσα για να το κάνεις, υπάρχουν αρκετά δημοτικά κολυμβητήρια με προσιτές τιμές και πισίνες έτοιμες για να βουτήξεις.

Ποδήλατο

Αποτελεί βασικό μέσο μετακίνησης σε πολλές πόλεις πλέον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Ξεκίνησέ το λοιπόν και σου εγγυώμαι ότι θα δεις διαφορά τόσο στο σώμα όσο και στην τσέπη σου!

Μια γενική στο σπίτι

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα, όμως τι θα έλεγες αν σου λέγαμε πως με το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και το σίδερο χάνεις αρκετές θερμίδες και συγχρόνως γυμνάζεις κάποια μέρη του σώματός σου; Μήπως να ρίξεις ένα σφουγγάρισμα επί τη ευκαιρία;

Σκοινάκι

Κάτι ξέρουν τα παιδιά που δεν το αποχωρίζονται εύκολα. Το σκοινάκι, αν και τελευταίο στη λίστα μας, σίγουρα αποτελεί έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να χάσεις βάρος και να ιδρώσεις στο πι και φι.

Η γυμναστική είναι ωραία όταν την κάνεις με παρέα, μουσική κι όταν έχεις βάλει ένα στόχο. Οτιδήποτε από τα παραπάνω κι αν επιλέξεις, φρόντισε να το κάνεις με καλή διάθεση και χαμόγελο για να πετύχει!

Διάβασε επίσης:

Τα οφέλη του Pilates δεν αφορούν μόνο την ενδυνάμωση του πυρήνα!