Σίγουρα έχεις αναρωτηθεί και εσύ ποια είναι η πιο αποτελεσματική γυμναστική για να αδυνατίσεις.

Σημασία, όμως, δεν έχει μόνο το να αδυνατίσεις, αλλά και αυτό το είδος γυμναστικής να ωφελεί  την υγεία σου, σωματική και ψυχική. Μερικοί προτιμούν το χορό, άλλοι επιλέγουν το γυμναστήριο, ως πιο εύκολη λύση, ενώ κάποιοι αφιερώνονται σε κάποιο άθλημα. Ποια είναι, όμως, η καλύτερη γυμναστική για υγεία και ευεξία;

Γυμναστήριο

καλύτερη γυμναστική για υγεία

Photo: Thinkstock

Το γυμναστήριο σου δίνει τη δυνατότητα να πας ό,τι ώρα θες, να κάνεις όση ώρα θες και να επιλέξεις ανάμεσα σε αερόβια άσκηση και βάρη ή ακόμα και να τα συνδυάσεις. Παρ’ όλα αυτά, η συναισθηματική ικανοποίηση που σου προσφέρει δεν είναι αρκετά μεγάλη. Μπορεί το γυμναστήριο να σου δίνει τη δυνατότητας της καλής γυμναστικής του σώματός σου, όμως μην ξεχνάς ότι είσαι μέσα σε έναν “ψυχρό” χώρο, γεμάτο με μηχανήματα γυμναστικής και άλλους άγνωστους, που προσπαθούν να χτίσουν σώμα.

Χορός

καλύτερη γυμναστική για υγεία

Photo: pixabay.com

Τα είδη χορού που μπορείς να επιλέξεις είναι πάρα πολλά. Από μπαλέτο, oriental και latin μέχρι hip hop και aerial dance. Ομαδικά και ατομικά τμήματα, νωρίς ή αργά μέσα στην ημέρα, ο χορός σου προσφέρει μία ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών, αν σε ενδιαφέρει να εξελιχθείς και να βάλεις τον ρυθμό μέσα σου. Και για να σε προλάβω, φυσικά και γυμνάζει ο χορός. Σίγουρα, όχι όπως το γυμναστήριο, καθώς δεν μπορείς τόσο εύκολα να γυμνάσεις συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου και να εστιάσεις μόνο στα περιττά σου κιλά. Ο χορός, όμως, σου προσφέρει κάτι ακόμα, το οποίο λέγεται διάθεση. Η ψυχική ηρεμία και η χαρά, που σου δίνει ο χορός σε συνδυασμό με τη μουσική, δεν στα “παρέχει” κανένα άλλο είδος γυμναστικής.

Αθλήματα

καλύτερη γυμναστική για υγεία

Photo: pixabay.com

Τα ομαδικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις και άλλα, είναι μία, ακόμα, καλή επιλογή, αν ενδιαφέρεσαι να χάσεις θερμίδες και να σφίξεις ταυτόχρονα το σώμα σου. Επίσης, τονίζουν την αγωνιστικότητά σου και το πνεύμα ομαδικότητας. Αν, όμως, δεν έχεις αρκετό χρόνο, ώστε να αφιερωθείς σε ένα άθλημα, καλό θα ήταν να μην μπεις στη διαδικασία να το ξεκινήσεις.

Συμπέρασμα

Αν βρίσκεσαι, ακόμα, σε δίλημμα για το τι είδος γυμναστικής να ξεκινήσεις, θα σε συμβούλευα να επιλέξεις με βάση τα γούστα σου. Το πιο σημαντικό είναι σε αυτό που κάνεις να περνάς καλά και να ευχαριστεί. Αν το γυμναστήριο είναι αυτό που σε “γεμίζει” τότε αυτή είναι η επιλογή σου. Όμως, για να απαντήσουμε στο βασικό μας ερώτημα, καλύτερη γυμναστική για υγεία σωματική και ψυχική είναι ο χορός!

Αυτή την αίσθηση χαράς και αναζωογόνησης που έχεις, όταν τελειώσεις ένα μάθημα χορού δε θα την βρεις σε κανένα άλλο είδος γυμναστικής. Με τον χορό εκφράζεις τα συναισθήματά σου, βγάζεις προς τα έξω την ενέργειά σου και ταυτόχρονα γυμνάζεσαι. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να βρεις το είδος χορού που σε εκφράζει, σου ταιριάζει και σε γεμίζει περισσότερο απ’ όλα!

Διάβασε ακόμα:

Τι κάνεις λάθος και δεν αδυνατίζεις