Αυτός είναι ο παράγοντας που επηρεάζει την απώλεια βάρους και δεν το έχεις φανταστεί!

LIKE US ON FACEBOOK

Μήπως δυσκολεύεσαι να αδυνατίσεις; Μήπως ούτε εσύ μπορείς να βρεις τον λόγο; Εμείς σου έχουμε την απάντηση!

Σίγουρα αναρωτιέσαι συνέχεια “γιατί δεν χάνω κιλά” και ό,τι κι αν κάνεις τελικά είναι μάταιο. Δε θα μπορούσες να φανταστείς, όμως, τι είναι αυτό που επηρεάζει τη σιλουέτα σου και δυσκολεύει την προσπάθειά σου με σκοπό την απώλεια βάρους.

Το να έχεις μια υγιή φιγούρα και το να ζεις σε ένα καθαρό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία σου. Το σώμα σου και το νοικοκυριό φαίνεται να είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα στην καθημερινότητά σου, αλλά θα μπορούσαν να είναι στενά συνδεδεμένα. Γιατί; Σίγουρα ούτε εσύ μπορείς να φανταστείς τον λόγο.

Η σκόνη είναι η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις. Όσο περισσότερη σκόνη υπάρχει, τόσο περισσότερο και το σωματικό λίπος.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, η σκόνη που υπάρχει στο σπίτι περιέχει διάφορες χημικές ουσίες, που προκαλούν στο σώμα συσσώρευση περισσότερων λιπαρών που μπορεί να προκαλέσουν παχυσαρκία. Κι όμως, η απώλεια βάρους δεν εξαρτάται μόνο από την κατανάλωση υγιεινών τροφών, την προσοχή στις θερμίδες ή τη σωματική άσκηση μερικές φορές την εβδομάδα, αλλά φαίνεται ότι ένα καθαρό περιβάλλον μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο να αποκτήσεις το σώμα που θες.

Πώς η σκόνη επηρεάζει τις ορμόνες;

γιατί δεν χάνω κιλά

© photographee.eu / Depositphotos   © belchonok / Depositphotos

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η σκόνη που υπάρχει στο σπίτι περιέχει χημικές ενώσεις, που ονομάζονται ενδοκρινικές διαταραχές, που μπορεί να έχουν απρόβλεπτη επίδραση στο σώμα μας. Αυτές παρεμβαίνουν στην παραγωγή ορισμένων ορμονών και προάγουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα, γεγονός που αυξάνει το λίπος στο σώμα. Όπως γνωρίζουμε, κανένα σπίτι δεν εξαφανίζει από μόνο του τη σκόνη, οπότε το νοικοκυριό πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που δεν πρέπει να παραμελείται, αλλά να ενσωματώνεται στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Επηρεάζει η σκόνη και τα παιδιά;

γιατί δεν χάνω κιλά

© AGorohov / Depositphotos

Κι όμως, τα επηρεάζει. Στη μελέτη του Christopher Kassotis, αυτές οι ενδοκρινικές διαταραχές έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα παιδιά παρά στους ενήλικες. Στο πλαίσιο της έρευνας, συλλέχθηκαν περίπου 200 διαφορετικά δείγματα σκόνης και παρατηρήθηκε ότι, με μικρές ποσότητες σκόνης, ήταν εύκολο να δημιουργήσουν σημαντική αύξηση του κυτταρικού λίπους. Επιπλέον, εκτιμάται ότι ένα παιδί λαμβάνει 60 έως 100 mg σκόνης την ημέρα. Ο καθαρισμός του σπιτιού είναι, επομένως, απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών σας.

Μπορεί η σκόνη να μην είναι ο κύριος λόγος που δεν αδυνατίζεις και να μην απαντάει εντελώς το ερώτημα “γιατί δεν χάνω κιλά”, όμως σίγουρα είναι ένας παράγοντας, που επηρεάζει αρνητικά την υγεία και τη σιλουέτα σου. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσεις δίαιτα και γυμναστήριο, καθάρισε πρώτα το σπίτι σου και φρόντισε το περιβάλλον, στο οποίο ζεις, να είναι καθαρό!

Διάβασε ακόμα:

Τι κάνεις λάθος και δεν αδυνατίζεις

Photo: © belchonok / Depositphotos
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved