Κι ενώ κυκλοφορούν διάφορες δίαιτες που υπόσχονται να χάσεις 5 κιλά σε μια εβδομάδα, εσύ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τη διατροφή που θα ακολουθήσεις! Αυτός είναι ο νέος τύπος διατροφής που πρέπει να μπει στη ζωή σου.

Είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου (και το στομάχι) σου πριν βάλεις ένα φαγητό στο στόμα σου. Η κάθε σου επιλογή πρέπει να είναι συνειδητή, μόνο έτσι θα καταφέρεις να ελέγξεις το βάρος σου και την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεις.

Αυτός είναι ο νέος τύπος διατροφής που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου ASAP

«Άκου» την πείνα σου

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, πρέπει να τρως μόλις νιώσεις πεινασμένος! Δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να “πεθαίνεις” της πείνας και το στομάχι σου να γουργουρίζει δίχως αύριο! Και αυτό γιατί η πείνα μπορεί να σε οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής.  Είναι σημαντικό να χτίσεις μια υγιή και φιλική σχέση με το φαγητό και τα “εκπαιδεύσεις” τον εαυτό σου για να μπορείς να ικανοποιήσεις την πείνα σου!

Όταν είσαι full, να σταματάς

Είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος και να σταματήσεις όταν είναι απαραίτητο. Όταν νιώθεις “γεμάτος” θα πρέπει να σταματάς! Για να καταλάβεις πότε είσαι full, προσπάθησε να κάνεις μικρές παύσεις κατά τη διάρκεια του γεύματός σου.

Πρέπει να σταματήσεις να τρως όταν είσαι γεμάτος ακόμα κι αν υπάρχει ακόμα φαγητό στο πιάτο σου!

Σταμάτα να ελέγχεις πάντα το μενού σου

Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου επειδή έφαγες αυτό το muffin και ξεπέρασες το όριο στην κατανάλωση θερμίδων!  Μην ακολουθείς πιστά το μενού σου, αλλά μπορείς να απολαύσεις ένα φαγητό που θα σου δώσει ενέργεια, όταν πραγματικά τη χρειάζεσαι.

Είναι απαραίτητο να τρως αυτό που λιγουρεύεσαι μια δεδομένη στιγμή.

Γίνε φίλος με το φαγητό!

Το φαγητό δεν είναι εχθρός σου και πρέπει να μην το φοβάσαι. Άφησε το σώμα σου να σου δώσει τα σημάδια για το τι φαγητό θέλει, γιατί αυτό που συνήθως θέλει είναι και αυτό που του λείπει.

Άλλωστε το απαγορευμένο είναι πιο…γλυκό και πάντα θα μπεις στον πειρασμό να το δοκιμάσεις. Αν, όμως, δεν υπάρχουν απαγορευμένα φαγητά τότε τα αντιμετωπίζεις όλα το ίδιο. Όλα είναι στο μυαλό!

Μη λύνεις τα προβλήματά σου με το φαγητό

Πολλοί άνθρωποι πέφτουν με τα μούτρα στο φαγητό όχι επειδή πεινάνε, αλλά επειδή είναι στεναχωρημένοι ή αγχωμένοι. Το να φας μια μερίδα παραπάνω ή μια σοκολάτα όταν είσαι αγχωμένος δεν θα διώξει το άγχος και δεν θα κερδίσεις τίποτα. Αντ’ αυτού βρες άλλους τρόπους  να απαλλαγείς από τα προβλήματά σου, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ή το να δεις έναν φίλο. Εναλλακτικές υπάρχουν!

Επίλεξε τη γυμναστική που σου αρέσει

Είναι σημαντικό η γυμναστική που θα επιλέξεις να κάνεις να σου αρέσει, ώστε να μην τη σταματήσεις έναν μήνα αργότερα. Η φυσική δραστηριότητα είναι σημαντική γιατί μεταξύ άλλων επιδρά θετικά στην ψυχολογία σου.

Πρέπει να περνάς τον χρόνο σου κάνοντας κάτι που σου αρέσει και απολαμβάνεις και όχι να κάνεις τη γυμναστική αναγκαστικά!

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορείς να κάνεις εάν πηγαίνεις γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις αποτελέσματα!

Photo: Freepik