Αυτός είναι ο μεγαλύτερός σου σύμμαχος όταν θέλεις να χάσεις βάρος!

LIKE US ON FACEBOOK

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, επιμονή κι επιμονή και όπως γνωρίζεις ήδη είναι ένας συνδυασμός καλής και σωστής διατροφής και γυμναστικής. Σε βοηθούν οι σούπες για να χάσεις βάρος;

Οι σούπες εκτός από νόστιμες είναι και πολύ θρεπτικές. Σε βοηθούν, όμως, οι σούπες για να χάσεις βάρος; Η απάντηση είναι: Εξαρτάται. Εξαρτάται από το είδος της σούπας και τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει αλλά όπως κι αν έχει είναι θρεπτικές και είναι ένα καλό γεύμα.

Πρώτα απ’ όλα, η σούπα είναι γεμάτη με λαχταριστά και θρεπτικά λαχανικά κι επομένως σου δίνουν τις ίνες που χρειάζεσαι και σε βοηθούν να νιώθεις γεμάτος, ενώ σε κρατούν μακριά από γλυκούς πειρασμούς

Παράλληλα, οι σούπες είναι χαμηλές σε θερμίδες, αφού περιέχουν νερό, ζωμό λαχανικών και κοτόπουλο και είναι και όλα αυτά τα στοιχεία που τις κάνουν θρεπτικές.

σούπες για να χάσεις βάρος

cooking.nytimes.com

Κι ενώ υπάρχουν πολλές σούπες που μπορείς να τις βρεις έτοιμες, είναι καλύτερο να φτιάξεις τη δική σου σούπα με φρέσκα λαχανικά και κρέατα, ώστε να αποφύγεις όσο μπορείς το νάτριο, χημικές ενώσεις και συστατικά που είναι λιγότερο υγιή. Επιπλέον είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξεις και να την καταναλώσεις, ενώ αποτελεί και το ιδανικό γεύμα για τον Χειμώνα.

Ποια είναι τα οφέλη της σούπας στη διατροφή σου;

Σε βοηθά να χάσεις βάρος

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά σούπα έχουν και καλύτερη ποιότητα διατροφής. Το υψηλό περιεχόμενο νερού και ινών από τα λαχανικά που προστίθενται στη σούπα σε κρατάνε γεμάτο και ενυδατωμένο.

Βοηθά στο πεπτικό σύστημα

Αν δεν καταναλώσεις μια σούπα με κάποια βαριά κρέμα, τότε οι περισσότερες περιλαμβάνουν λαχανικά, φασόλια, φακές και κρέατα που βοηθούν σημαντικά το πεπτικό σου σύστημα.  Η κατανάλωση μιας πλούσιας σε ίνες διατροφής βοηθά στην ομαλή πέψη ενώ αυξάνει και την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

 

σούπες για να χάσεις βάρος

foodfolksandfun.net

Είναι γεμάτη με βιταμίνες και στοιχεία

Η αργή μέθοδος με την οποία μαγειρεύεις τη σούπα, αφήνει τις βιταμίνες «άθικτες» καθώς και τα μέταλλα και δεν χάνεις κανένα από αυτά τα στοιχεία. Έτσι, κάθε φορά που φτιάχνεις μια σούπα με κρέας σε συνδυασμό με λαχανικά, λαμβάνεις μια σειρά από θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως το β-καροτένιο από τα καρότα και το λυκοπένιο από τις ντομάτες απορροφώνται καλύτερα από το σώμα όταν μαγειρεύονται.

Διαβάστε επίσης:

Ο ιδρώτας σε βοηθά να χάσεις βάρος; Μύθοι και αλήθειες!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved