Έχεις ακούσει πολλά για την απώλεια βάρους, για τις “μαγικές” δίαιτες και τα “μαγικά” ροφήματα. Κι εμείς βρήκαμε ακόμα ένα ρόφημα για την απώλεια βάρους αλλά δεν είμαστε και πολύ σίγουροι ότι θα θέλεις να το δοκιμάσεις.

Ποιο είναι το “μαγικό” ρόφημα για την απώλεια βάρους; Ένα ρόφημα με baking soda. Κι όμως, το υλικό που χρησιμοποιείς για να φτιάξεις τα cookies και να φουσκώσεις το ψωμί σου, είναι το συστατικό που σε βοηθά να χάσεις βάρος και γρήγορα.

Δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αυτό το ρόφημα βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά πολλοί είναι αυτοί που το συνιστούν και το επιλέγουν.

Μια γρήγορη υπενθύμιση: Η baking soda είναι μια χημική ένωση που ονομάζεται όξινο ανθρακικό νάτριο.

Όταν καταναλώνεις baking soda, την οποία λογικά θα την αναμείξεις με νερό, αντιδρά με το οξύ στο στομάχι σου και το μετατρέπουν σε αλάτι, νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η baking soda με το αλκαλικό “προφίλ” της, μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει να καταπραΰνει τα συμπτώματα όπως η δυσπεψία και η ναυτία, τα οποία μπορεί να προκληθούν απ’ το υπερβολικό οξύ που υπάρχει στο στομάχι σου. Και όταν το στομάχι σου νιώθει καλύτερα, τότε θα νιώσεις και πιο ελαφρύς!

Το στομάχι σου υποτίθεται πως είναι σε χαμηλό, όξινο pH, πράγμα που προκαλεί τα αρχικά στάδια της πέψης πρωτεϊνών. Αν τρως ένα μεγάλο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες τα γαστρικά σου κύτταρα πιθανότατα θα εκκρίνουν επιπλέον οξύ για να διασπάσουν το φαγητό. Το οξύ από μόνο του μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι σου.

Δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι η baking soda βοηθά στην απώλεια βάρους, αλλά σίγουρα σε ανακουφίζει από το φούσκωμα στο στομάχι και τις ενοχλήσεις που μπορεί να νιώθεις, μετά την κατανάλωση φαγητού.
Φυσικά, η απώλεια βάρους δεν θα συμβεί μαγικά αλλά επηρεάζεται από μια σειρά παραγόντων, όπως η διατροφή και η άσκηση. Όχι, δυστυχώς θαύματα δεν μπορούν να συμβούν.

Πώς αλλιώς μπορεί να σε βοηθήσει η baking soda;

Υπάρχουν ορισμένες αποδείξεις ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να σε βοηθήσει στην επίδοσή σου στο γυμναστήριο.

Αποκτάς περισσότερες αντοχές, μπορείς να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις χωρίς να νιώθεις ιδιαίτερη κούραση, σύμφωνα με την έρευνα του European Journal of Applied Physiology. Κι αν κάνεις περισσότερη γυμναστική, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να χάσεις και περισσότερες θερμίδες.

Ίσως μια δοκιμή να αξίζει τον κόπο!

Διαβάστε επίσης:

8 λόγοι να σταματήσεις τη δίαιτα (& τι να κάνεις στη θέση της)

Photo: © lolostock.com