Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει, η παραλία σε φωνάζει να την επισκεφτείς κι εσύ σκέφτεσαι πως δεν έχεις φτάσει ακόμα στα επιθυμητά σου κιλά, παρά τη δίαιτα που κάνεις. Κι αυτό γιατί κάτι “κολλάει” τον μεταβολισμό σου και δεν χάνεις εύκολα βάρος. Όμως, έχεις βρει τι εμποδίζει τον μεταβολισμό σου; Αν όχι, εδώ είναι η απάντηση! 

Σταμάτα να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες και να είσαι με τις ώρες στο γυμναστήριο κι απλά ξεαγχώσου! Το μόνο, δηλαδή, που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις να αγχώνεσαι, ειδικά χωρίς λόγο και αιτία.

Όπως έχουμε ήδη πει πολλές φορές, το άγχος δημιουργεί πολλά προβλήματα, ακόμα και υγείας. Όμως, είναι επιβεβαιωμένο ότι εμποδίζει και τον μεταβολισμό σου και δυσκολεύει την προσπάθειά σου στο αδυνάτισμα.

Ο μεταβολισμός είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός διαφόρων ορμονών και αν όλες αυτές οι ορμόνες είναι σωστά ρυθμισμένες, τότε και τα όργανα και οι σωματικές διεργασίες, όπως η πέψη και η ρύθμιση του σακχάρου θα λειτουργούν ρολόι.

Το στρες είναι αυτό που μπορεί, όμως, να αλλάξει τη ροή αυτών των ορμονών. Η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη γεμίζουν το σώμα με άγχος και αυτό μπορεί να επιβραδύνει την ικανότητα του οργανισμού να κάψει θερμίδες, λίπη και ζάχαρη, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται και ο μεταβολισμός σου.

Επιπλέον, το χρόνιο στρες προκαλεί και το αίσθημα πείνας και μας κάνει να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη.

Ουσιαστικά, το άγχος όχι απλά εμποδίζει τον μεταβολισμό σου και υπονομεύει την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος, αλλά, επίσης, συμβάλλει στην αύξηση βάρους. Γι’ αυτό και αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποβάλεις το άγχος από τη ζωή σου. Έτσι, όχι απλά θα αδυνατίσεις, αλλά θα ‘σαι και πιο ήρεμος μέσα στην ημέρα σου.

Photo: © belchonok / Depositphotos