H νέα τάση στον καφέ δεν ξέρουμε αν θα σε ενθουσιάσει πάντως σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον. Πλέον, ο καφές σου γίνεται…πράσινος. Τι κι αν δεν αποχωρίζεσαι το freddo espresso το Καλοκαίρι; Ποτέ δεν είναι αργά να δοκιμάσεις αυτόν τον καφέ.

Η νέα τάση στον καφέ είναι σίγουρα ιδιαίτερη και ή που θα τη μισήσεις ή που θα αλλάξεις τον καφέ σου για πάντα. Ο καφές μπρόκολο είναι η τελευταία τάση που έχει εμφανιστεί και έχει διχάσει.

Πίσω από αυτήν την ιδέα βρίσκεται η Hort Innovation μαζί με τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας στην Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά που διαφορετικά καταλήγουν στα σκουπίδια.

Η επικεφαλής ερευνήτρια πίσω από αυτό το “εγχείρημα είναι η Dr Mary Ann Augustin η οποία εξήγησε πως η αξιοποίηση των λαχανικών σε σκόνη θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την υγεία των καταναλωτών αλλά επίσης κερδοφόρα για τους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα, η σκόνη μπρόκολο αποτελείται αποκλειστικά από ένα ολόκληρο μπρόκολο, με δύο κουταλιές της σκόνης που περιέχουν μια μερίδα απ’ το συγκεκριμένο λαχανικό. H έρευνα δείχνει πως ο μέσος Αυστραλός εξακολουθεί να μην έχει την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών και η σκόνη μπρόκολου μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Εντάξει, στην Αυστραλία όλα αυτά, στην Ελλάδα μια χαρά τα τρώμε τα λαχανικά μας. Ή μήπως όχι;

η νέα τάση στον καφέ

Facebook/9 News

Η σκόνη μπρόκολου είναι μια υγιεινή επιλογή για όσους πίνουν το καθιερωμένο καφεδάκι κάθε πρωί και έτσι μπορεί να αυξήσει και την καθημερινή κατανάλωση λαχανικών. Καφές και λαχανικά μαζί!

Δεν ξέρουμε αν θα είναι γευστικό γιατί δεν το έχουμε δοκιμάσει αλλά σίγουρα είναι θρεπτικό. Το 2011, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Argicultural and Food Chemistry, αξιολόγησε αν τα λαχανικά που μετατράπηκαν σε συμπληρώματα μπορούσαν να είναι τόσο ευεργετικά όσο ήταν στην αρχική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σώμα δεν απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου όταν το καταναλώνει ως συμπλήρωμα. Ωστόσο, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Chiropractic Medicine ανακάλυψε πως η κατανάλωση ενός μίγματος φρούτων και σκόνης μπορεί να κάνει καλό στον άνθρωπο και να μειώσει και την πίεσή του.

Αλλά γιατί πρέπει να το αντικαταστήσω με τον καφέ μου;;; Γιατί το broccolatte έχει γίνει ήδη τάση κι εσύ πρέπει να το δοκιμάσεις. Αν έχει ωραία γεύση δεν το γνωρίζουμε και πολύ αμφιβάλλουμε, απλά είναι ένας τρόπος για να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη λαχανικών.

Εμείς το καθημερινό μας καφεδάκι δεν το εγκαταλείπουμε. Με τίποτα.

Διαβάστε επίσης:

Οι διαιτολόγοι κατέληξαν: Ο καφές σε βοηθά να χάσεις βάρος!