Κοίτα, ξέρουμε ότι η γυμναστική είναι πολύ σημαντική. Μπορούμε να απολαύσουμε και ένα μάθημα Pilates αλλά και ένα μάθημα box (ένα, όμως). Αλλά πρέπει να είναι τόσο χρονοβόρο;

Η νέα μόδα στο χώρο του fitness προστάζει λιγότερο χρόνο γυμναστικής. Μάλιστα, σύμφωνα με στατιστικά οι άνθρωποι που αθλούνται επιλέγουν μια νέα fitness μόδα. Συγκεκριμένα, το 33% των ασκούμενων προτίμησαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής μικρότερης διάρκειας των 45 λεπτών το 2018 σε σύγκριση με το 2017. Αυτό το νέο trend θα αυξηθεί περισσότερο το 2019 σύμφωνα με τις στατιστικές.

Τα μικρότερης διάρκειας προγράμματα μπορεί να είναι καλύτερα από τα μεγαλύτερης διάρκειας, ίσως είναι και πιο ξεκούραστα, αλλά είναι σίγουρα το ίδιο αποτελεσματικά; Το κλειδί είναι η ένταση.

Οι ερευνητές σύγκριναν αυτές τις δύο μεθόδους  άσκησης. Συγκεκριμένα συνέκριναν την άσκηση που περιείχε σπριντ με διάλειμμα και την άσκηση μέτριας έντασης. Η πρώτη κατηγορία περιείχε ένα λεπτό έντονης άσκησης και στην συνέχεια δέκα λεπτά ήρεμης άσκησης ενώ η δεύτερη περιείχε 50 λεπτά συνεχή άσκηση.

Τα αποτελέσματα; Μετά από δώδεκα εβδομάδες τα αποτελέσματα της πρώτης κατηγορίας έδειξαν ότι οι ασκούμενοι είχαν θετικά αποτελέσματα στο καρδιομεταβολικό τους σύστημα. Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς τα ίδια με αυτά τους παραδοσιακού τρόπου άσκησης.

Μετάφραση; Οι γρήγορες κινήσεις έντονης άσκησης είναι το ίδιο θετικές για τον οργανισμό σου όπως οι μακροχρόνιες συνεδρίες κατάρτισης αντοχής. Έτσι, βασικά, αν θέλετε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε χωρίς να θυσιάζετε πολύ χρόνο, βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε λίγο πιο σκληρά για αυτή τη μειωμένη χρονική περίοδο.

Και η πιο δημοφιλής άσκηση γυμναστικής για το 2018 ήταν η εξής:

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής άσκηση γυμναστικής για το 2018!

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε επίσης:

5 παράξενα fitness tips που λειτουργούν!

Photo: Stocksy/Jovo Jovanovic