Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας το μεσημεριανό σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Όλοι έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα όταν τρως το μεσημεριανό σου και μετά απλώς νιώθεις εξαντλημένος, νιώθεις ότι δεν μπορείς να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά…Και παίρνεις έναν γρήγορο υπνάκο στο γραφείο. Και τελικά ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας το μεσημεριανό σου;

Λοιπόν, αυτό το “φαινόμενο” το βιώνουμε όλοι, είναι η λεγόμενη “siesta” που τελικά ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Και ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας το μεσημεριανό σου, ώστε να αποφύγεις αυτή την εξάντληση;

Έχει μεγάλη σημασία το τι τρως και τι ώρα το τρως για το πώς θα νιώσεις μετά. Σύμφωνα με τον Dr. Daryl Gioffre, ένας διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Get Off Your Acid, ένας τεράστιος παράγοντας που κλείνουν τα μάτια σου μετά το μεσημεριανό είναι το τι τρως!

Προκειμένου να κρατήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η καλύτερη ώρα για να φας το μεσημεριανό σου είναι ανάμεσα στις 12.30 και 1, ενώ πρέπει να αποφεύγεις τα snacks αργά το απόγευμα.

Ωστόσο, ο Dr. Gioffre αναφέρει πως ενώ η ώρα για να φας το μεσημεριανό σου είναι σημαντική, ωστόσο δεν είναι τόσο σημαντική όσο η ποιότητα το φαγητού που τρως ειδικά αν θέλεις να τα έχεις…400 και να μην κλείνουν τα μάτια σου.

Σύμφωνα με τον Dr. Giofree, οι υδατάνθρακες και τα σάκχαρα είναι αυτοί που προκαλούν την απογευματινή νύστα… Εντάξει, σίγουρα όση ώρα δουλεύεις θα θέλεις να ανταμείψεις τον εαυτό σου με ένα brownie, ωστόσο αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα και μόνο ενέργεια δεν θα σου δώσει!

Επομένως, πριν κάνεις την παραγγελία σου για το μεσημεριανό πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Αν πάρεις σαλάτα να αποφύγεις τα dressings, να επιλέγεις πρωτεΐνες για μεσημεριανό που θα σε κρατήσουν γεμάτο και ενεργό όλη την ημέρα.

Παράλληλα, αν σου αρέσει το κρέας, τότε καλό θα ήταν να αποφύγεις το κοτόπουλο καθώς συγκριτικά με τα άλλα κρέατα έχει arachionic acid, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή κάτι που με τη σειρά του όχι μόνο θα ρίξει τη διάθεσή σου αλλά θα θες απλά να πέσεις στο κρεβάτι, σύμφωνα με έρευνα του Society for Neuroscience.

Διαφορετικά, μπορούμε πάντα να μετακομίσουμε στην Ισπανία όπου η siesta είναι ιερό πράγμα!

Διαβάστε επίσης:

Μια (απλή) μαθηματική πράξη σου λέει πότε πρέπει να τρως βραδινό!

Photo: Unspalsh/ Toa Heftiba
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved