Μερικές φορές τα κιλά είναι τόσο πεισματάρικα που δεν λένε να φύγουν από πάνω μας. Όση διατροφή κι αν προσπαθούμε να κάνουμε, όσες φορές κι αν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Οι περισσότεροι πλέον, επιλέγουν την πιο “περίεργη” εναλλακτική για να χάσεις βάρος: Την ύπνωση…
Δοκίμασες την αερόβια άσκηση, δοκίμασες αυστηρή διατροφή, δοκίμασες βάρη και άλλα προγράμματα, αλλά δεν έχεις δει ακόμα το αποτέλεσμα που θέλεις. Η εναλλακτική για να χάσεις βάρος είναι η ύπνωση λένε οι ειδικοί κι εμάς μας ακούγεται λίγο τρομακτικό…
Τι ακριβώς είναι η ύπνωση για την απώλεια βάρους και πως μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;
Η ύπνωση είναι μια διαφορετική κατάσταση της συνείδησης. Είναι αυτή η χαλαρή κατάσταση όταν ονειρεύεσαι σε μια συνάντηση στη δουλειά για παράδειγμα, όταν το μυαλό σου ταξιδεύει αλλού, συντονίζει τα πάντα και μπαίνει σε ένα βαθύ επίπεδο σκέψης.
Η υπνοθεραπεία λειτουργεί με την διαμόρφωση της δραστηριότητας σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την εστίαση και την προσοχή. Ο υπνοθεραπευτής σου κάνει προτάσεις που αποσκοπούν στην αλλαγή των αντιλήψεων, τω συναισθημάτων, των αισθήσεων, των σκέψεων και της συμπεριφοράς για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου.
Η ύπνωση για την απώλεια βάρους έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τον τελευταίο καιρό είναι είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Για τους τολμηρούς (;).
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας υπνοθεραπείας, πολλά άτομα παρουσιάζουν αλλοιώσεις της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε κύματα εγκεφάλου και νευροδιαβίβαση.
Ο εγκέφαλος μπορεί να διατηρήσει ορισμένες αλλαγές ως αποτέλεσμα της νευροπλαστικότητας. Μετά την υπνοθεραπεία σχηματίζονται νέα μοτίβα και συνήθειες στο μυαλό που μπορούν να σε βοηθήσουν στους στόχους σου για την απώλεια βάρους.
Μπορεί να κάνεις περισσότερο υγιεινές επιλογές, να έχεις μια αυξημένη επιθυμία για άσκηση ή νέες υγιείς συνήθειες, και όλα αυτά σε βοηθούν να χάσεις βάρος πιο εύκολα!
Η ύπνωση για απώλεια βάρους μπορεί να “σπάσει” ορισμένες συνήθειες όπως την κατανάλωση φαγητού λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης (όταν είσαι στεναχωρημένος για παράδειγμα) και να σε οδηγήσει στην σκέψη ότι τρως μόνο όταν πεινάς.
Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς πρόκειται για μια safe επιλογή!