Αυτή είναι η δίαιτα που πολλοί (κακώς) ακολουθούν!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν δίαιτες και δίαιτες και αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να τις ακολουθείς όλες με κλειστά τα μάτια! Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που πολλοί ακολουθούν.

Υπάρχουν πολλές δίαιτες και διατροφές που υπόσχονται απώλεια βάρους μέσα σε λίγες μέρες, υπόσχονται θαύματα αλλά σε βλάπτουν σοβαρά. Ποια είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα; Η δίαιτα με νερό. Μόνο νερό.

Αρχικά, πριν ακολουθήσεις κάποιο πρόγραμμα θα πρέπει να το κάνεις με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού και όχι αυθαίρετα μόνος σου. Η δίαιτα με νερό είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που δυστυχώς τείνει να γίνει trend.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της, όπως το να καταναλώνεις μόνο νερό για 16 ώρες και μετά να μπορείς να φας ότι θέλεις. Και αυτό είναι παράλογο και άκρως επικίνδυνο για την υγεία σου.

Υπάρχουν δίαιτες στις οποίες καταναλώνεις στην κυριολεξία μόνο νερό. Και αυτό μόνο εντάξει δεν είναι.

Γιατί αν καταναλώνεις μόνο νερό, στερείς από το σώμα σου όλα τα απαραίτητα συστατικά για μεγάλες χρονικές περιόδους και μετατρέπεις τον μεταβολισμό σου σε κατάσταση «νηστείας» και «πείνας».

Τι συμβαίνει στο σώμα σου;

Έτσι, το σώμα αναγνωρίζει ότι δεν απολαμβάνει τα «καύσιμα» που έχει ανάγκη και χρειάζεται και έτσι χρησιμοποιεί τα αποθέματα πρωτεΐνης και λιπιδίων του σώματος.

Όταν αυτό γίνεται για ακόμα και μικρές περιόδους, όπως 24 με 48 ώρες, ο οργανισμός σου κινδυνεύει. Η έλλειψη διατροφής για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε ήπια συμπτώματα όπως κόπωση, ευερεθιστικότητα, άγχος, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ακόμα και καρδιακές αρρυθμίες, σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις ή απώλεια συνείδησης.

Βασικά, δεν δίνει στο σώμα σου αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και ξεκινούν τα προβλήματα και έχουν πραγματοποιηθεί λίγες έρευνες που να δείχνουν τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό από τη «νηστεία του νερού».

Και ναι, μπορεί να χάνεις κιλά αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ανθυγιεινό, αυτή η απώλεια βάρους δεν είναι βιώσιμη έτσι μόλις τελειώσεις αυτήν την δίαιτα (την οποία ούτως ή άλλως δεν μπορείς να ακολουθείς για πολύ καιρό), θα πάρεις περισσότερα κιλά από αυτά που έχασες και πολύ πιο γρήγορα. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται στην κατάσταση της πείνας.

Επομένως, πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στις δίαιτες που ακολουθείς, να ακούς το σώμα σου και τη συμβουλή κάποιου ειδικού.

Διαβάστε επίσης:

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις μετά την προπόνηση!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved