Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να ξεκινήσεις μια δίαιτα!

LIKE US ON FACEBOOK

Θες να ξεκινήσεις διατροφή και μάλιστα αυστηρή, ώστε να χάσεις άμεσα βάρος; Ξέρεις, όμως, πότε να μην κάνεις δίαιτα για το καλό σου; Ποια είναι η χειρότερη στιγμή; 

Αν θες να κάνεις δίαιτα πρέπει να ξέρεις και ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να την ξεκινήσεις, ώστε να κρατήσει και να μην τη σταματήσεις μετά από δυο μέρες. Όταν βάζεις έναν στόχο, όπως να χάσεις βάρος, και σκοπεύεις να τον πετύχεις με αυστηρή διατροφή, οφείλεις να ξέρεις και πότε να μην κάνεις δίαιτα για το καλό της υγείας σου, του μεταβολισμού σου και της ψυχολογίας σου.

Μόνο αν γνωρίζεις πότε δεν πρέπει να ξεκινάς μια δίαιτα, θα είναι αποτελεσματική, εφόσον κι εσύ κάνεις την απαραίτητη προσπάθεια.

πότε να μην κάνεις δίαιτα

Pexels

Όταν είσαι άρρωστος

Αναμφίβολα, η χειρότερη χρονική στιγμή για να ξεκινήσεις μια δίαιτα είναι όταν είσαι άρρωστος. Τότε είναι που ο οργανισμός σου χρειάζεται τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία για να δυναμώσει. Όταν είσαι άρρωστος δεν γίνεται να κάνεις δίαιτα, είτε να τη συνεχίσεις είτε να την ξεκινήσεις. Δεν μπορείς να μετράς θερμίδες και ποσότητες. Σημασία έχει να είσαι και πάλι υγιής, όχι να χάσεις βάρος. Άσε που συνήθως όσοι είναι άρρωστοι κάνουν καλύτερη διατροφή απ’ όταν προσπαθούν να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη δίαιτα κι αυτό γιατί όταν είσαι άρρωστος τρως πιο υγιεινά και προσεγμένα κι αποφεύγεις τα ανθυγιεινά και τις περιττές θερμίδες.

Έτσι θα καταλάβεις αν μια διατροφή είναι κατάλληλη για σένα! 

Όταν είσαι στεναχωρημένος

Όταν η ψυχολογία σου δεν είναι καλή, είναι λογικό να μην μπορείς να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη δίαιτα. Όταν δεν νιώθεις καλά, θα φας ανθυγιεινά και junk food, θα πέσεις με τα μούτρα στις σοκολάτες ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί και δεν θα σκεφτείς να προσέξεις τη διατροφή σου. Γι’ αυτό και καλύτερα να μην ξεκινήσεις τότε μια δίαιτα που θα είσαι ψυχολογικά ευάλωτος, αφού δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις μια δίαιτα και στη συνέχεια να απογοητευτείς περισσότερο με το να μην έχεις πετύχει τον στόχο σου.

πότε να μην κάνεις δίαιτα

Unsplash/ Jamie Matociños

Όταν είσαι πιεσμένος

Όπως κι όταν είσαι στεναχωρημένος, έτσι κι όταν πιέζεσαι είτε ψυχολογικά είτε στο ωράριό σου, είναι καλό να αποφεύγεις να ξεκινάς μια δίαιτα. Όταν για παράδειγμα ο χρόνος σε πιέζει, μην μπεις στη διαδικασία να βάλεις στο πρόγραμμά σου και μια διατροφή που επίσης θα σε πιέζει. Μόνο περισσότερο άγχος θα σου προσθέσει. Καλύτερα να ξεκινήσεις μια δίαιτα, όταν θα έχεις ένα πιο ελαφρύ και ξεκούραστο πρόγραμμα και θα μπορείς να ανταπεξέλθεις στο πρόγραμμα διατροφής σου.

Διάβασε ακόμα:

Όσα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα!

Photo: unsplash/ ΤΗΕ 5ΤΗ
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved