Το να κάθεσαι στο γραφείο όλη μέρα μπορεί πραγματικά να προκαλέσει βλάβη και πόνους στην πλάτη σου. Και βρήκαμε τις καλύτερες ασκήσεις για τη μέση που θα σε ανακουφίσουν!

Ο πόνος κάτω χαμηλά στη μέση πραγματικά πολλές φορές, στο τέλος της ημέρας, δεν είναι υποφερτός και πρέπει κάτι να κάνεις για αυτό. Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να προσέξεις τη στάση του σώματός σου, υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις για τη μέση που πραγματικά θα σώσουν την κατάσταση και θα σε ανακουφίσουν.

Οι καλύτερες ασκήσεις για τη μέση

Άσκηση με ένα μπαλάκι του τένις

ασκήσεις για τη μέση

Ξάπλωσε στα γόνατα και δίπλωσε το στομάχι σου με την μπάλα του τένις ανάμεσα. Μπορείς να ξαπλώσεις ακόμη και στο κρεβάτι σου ή σε ένα στρώμα γυμναστικής. Σκύψε και κοίτα το μπαλάκι για περίπου 10 λεπτά.

Με αυτή την άσκηση θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά.

Ανάσκελα

ασκήσεις για τη μέση

Ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι με τα δύο γόνατα λυγισμένα. Αργά προσπάθησε να “τραβήξεις” την κοιλιά προς την κατεύθυνση της σπονδυλικής στήλης, γυρνώντας την λεκάνη προ τα κάτω και μετά χαλάρωσε. Μπορείς να επαναλάβεις αυτήν την άσκηση αρκετές φορές, μέχρι να νιώσεις την πλάτη σου να χαλαρώνει.

Κράτα τα γόνατα

ασκήσεις για τη μέση

simplebackpain.com

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατά σου λυγισμένα. Κράτα τα γόνατά σου με τα χέρια και μετακίνησέ τα απαλά από τη μια πλευρά στην άλλη. Αυτό είναι καλό για να χαλαρώσεις την πλάτη τους και μπορείς να το κάνεις το πρωί πριν σηκωθείς από κρεβάτι.  Επανάλαβε αρκετές φορές για την κάθε πλευρά.

Γόνατα στο στήθος

ασκήσεις για τη μέση

verywellhealth.com

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατά σου λυγισμένα. Φέρε τα γόνατα όσο πιο κοντά μπορείς στο στήθος, ενώ κρατάς σταθερό το κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα στο έδαφος ή στο κρεβάτι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σου, τράβα τα γόνατα μακριά από το στήθος μέχρι να νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα.

Αν ο πόνος στη μέση είναι επίμονος, τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου για να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές!

Διαβάστε επίσης:

Καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την σπονδυλική στήλη

Picture: Ella Byworth for Metro.co.uk