Έχουμε πει πολλές φορές ποια είναι τα τρόφιμα που σε βοηθούν να κοιμηθείς σαν πουλάκι και να σηκωθείς την επόμενη μέρα γεμάτος ενέργεια! Όμως, τι δεν πρέπει να φας πριν κοιμηθείς;

Πολλοί θεωρούν πως μέχρι τις 8 θα πρέπει να έχεις απολαύσει το γεύμα σου, ωστόσο αυτό διαφέρει αναλόγως το πρόγραμμα του καθενός. Τι δεν πρέπει να φας πριν κοιμηθείς;

Σίγουρα υπάρχουν μερικά φαγητά που ούτε στις 8 δεν θα ήταν καλό να καταναλώσεις. Γιατί; Γιατί τα βάζουν με τον ύπνο σου, ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί σηκώνεσαι κουρασμένη.

Τι δεν πρέπει να φας πριν κοιμηθείς;

Προϊόντα και τρόφιμα με καφεΐνη

Καταλαβαίνουμε πως η καφεΐνη και ειδικά ο καφές είναι απαραίτητος για να ανοίξεις τα μάτια σου, να σηκωθείς απ΄το κρεβάτι, να ξυπνήσεις.

Πολλοί είναι εθισμένοι στον καφέ και εδώ χρειάζεται προσοχή. Προσοχή στο πόσους καφέδες θα πιεις την ημέρα αλλά και τι ώρα θα τους πιεις. Η καφεΐνη κρατά το μάτι σου ανοιχτό και όσα προβατάκια κι αν μετρήσεις δεν θα κοιμηθείς ποτέ.  Η επίδραση της καφεΐνης διαρκεί περίπου 6 με 8 ώρες!

Λιπαρά τρόφιμα

Η καφεΐνη δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις για να κοιμηθείς καλύτερα. Πρέπει να αποφύγεις τα βαριά λιπαρά φαγητά καθώς θα σου δημιουργήσουν προβλήματα στο στομάχι και σίγουρα δεν θα μπορείς να κοιμηθείς.

Όχι burger πριν τον ύπνο, όσο κι αν το λιγουρεύεσαι.

Τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες

Ένα ακόμη απαγορευτικό. Δεν λέμε να μην καταναλώσεις τέτοια τρόφιμα, πλούσια σε ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες, απλώς πότε πρέπει να τα καταναλώνεις.

Και στο “πότε” πρέπει να βάλεις έναν προγραμματισμό. Μια μπάρα σοκολάτας δεν είναι ιδανική για το βράδυ!

Αλκοόλ

Μπορεί να νομίζεις πως ένα ποτήρι κρασί θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς αλλά δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αρχικά, μπορεί δύσκολα να μείνεις στο ένα ποτήρι, ενώ θα διαταράξει και τον ύπνο σου.

Ειδικά στο πρώτο μισό της νύχτας! Γιατί; Γιατί το αλκοόλ σε κάνει να διψάς, σε “στεγνώνει” και ο ύπνος δεν είναι βαθύς! Πες όχι στο ένα ποτήρι σήμερα το βράδυ!

Κάπνισμα

Εσύ που συνεχίζεις να καπνίζεις και θεωρείς απαραίτητο ένα τελευταίο τσιγάρο πριν ξαπλώσεις, μην το κάνεις. Γιατί το τσιγάρο μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Επίσης, σε στεγνώνει και δεν σου αφήνει και την καλύτερη γεύση. Μήπως να το κόψεις τελείως; Μια πρόταση…

Τσέκαρε και το app που χρησιμοποιεί ταινίες του ’90 και σε βοηθά να κοιμηθείς!

Διαβάστε επίσης:

Ποτέ δεν κοιμάσαι 8ωρο και αυτός είναι ο λόγος!

Photo: Unsplash/Yuris Alhumaydy