Η πανδημία άλλαξε ριζικά και τον χώρο του fitness, καθώς τα γυμναστήρια αναγκαστικά έπρεπε να κλείσουν και οι personal trainers γρήγορα να προσαρμοστούν στις online προπονήσεις. Κι επειδή μπορεί μερικοί από τους στόχους που έθεσες για τη νέα χρονιά να περιλαμβάνουν και την άθληση, αυτά είναι τα fitness trends του 2021 που πρέπει να ξέρεις.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι με την έναρξη της νέας χρονιάς θέτουμε στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία μας, αλλά και τη γυμναστική. Κι εάν κάτι μας έμαθε το 2020, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την υγεία μας και γι’ αυτό θα πρέπει να τη φροντίζουμε όσο τίποτα άλλο.

Το 2020 όμως ήταν και η χρονιά που όσο και εάν θέλαμε να γυμναστούμε, συναντούσαμε μερικά εμπόδια και έπρεπε να αλλάξουμε και σε αυτόν τον τομέα, ότι μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Χρειάστηκε να μείνουμε σπίτι, τα γυμναστήρια έκλεισαν και οι περισσότεροι για να αθληθούν κατέφυγαν στο τρέξιμο, το περπάτημα και στις διαδικτυακές προπονήσεις μέσω Zoom.

Κι ενώ είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προβλέψουμε τι μας επιφυλάσσει το 2021, υπάρχουν ορισμένα fitness trends που καθιερώθηκαν την προηγούμενη χρονιά και θα συνεχίζουμε να τα βλέπουμε και τη νέα. Ποια είναι αυτά;

Tα fitness trends του 2021

Online fitness

Ακόμη και όταν θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα γυμναστήρια θα ανοίξουν ξανά, τα διαδικτυακά προγράμματα γυμναστικής θα παραμείνουν στις ζωές μας κι αυτό γιατί ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο για κάποιον να γυμναστεί όποτε και οπουδήποτε ήθελε. Παράλληλα, καθώς οι περισσότεροι θα συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι τους, οι online προπονήσεις από την άνεση του σπιτιού σου, είναι η πιο εύκολη λύση.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός δεν είναι μια καινούρια wellness τάση, καθώς κάθε χρόνο έχει την τιμητική του σε παρόμοιες λίστες. Ωστόσο, καθώς το 2020 ήταν μια αντικειμενικά δύσκολη χρονιά και ο εγκλεισμός επηρέασε την ψυχολογία μας όσο τίποτα άλλο, το 2021 ας ελπίσουμε ότι θα είναι η χρονιά που θα μάθουμε ότι η προπόνηση του νου είναι το ίδιο σημαντική με τη σωματική. Για όσους θέλουν να κάνουν την αρχή, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σε βοηθάνε βήμα βήμα να εντάξεις τον διαλογισμό στην καθημερινότητά σου (Nike, Headspace).

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News