Το κρεβάτι μπορεί να φαίνεται ένα ασυνήθιστο μέρος για να κάνεις γιόγκα – μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον κάνεις ήδη μίνι διατάσεις στο κρεβάτι, ειδικά όταν ξυπνάς. Κάνοντας διατάσεις και στάσεις γιόγκα στο κρεβάτι, δίνεις στο σώμα σας την ευκαιρία να κινείται περισσότερο γεμίζοντάς σε ενέργεια για την επόμενη μέρα και χαλαρώνοντας στο τέλος της.

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

Αναπνοές από την κοιλιά

Ξάπλωσε ανάσκελα και επικεντρώσου στη φυσική σου αναπνοή για μερικούς γύρους. Στη συνέχεια, με μια εκπνοή, τράβηξε τους μυς της κοιλιάς προς τα μέσα και προς τα πάνω όσο πιο σφιχτά μπορείς ενώ πιέζεις την πλάτη σου στο κρεβάτι. Κράτησε την κοιλιά σου έτσι για 10 αναπνοές. Μετά τη δέκατη αναπνοή, εισέπνευσε βαθιά καθώς απελευθερώνεις τους μυς της κοιλιάς. Εξέπνευσε και επανάλαβε άλλες τρεις φορές.

Kailey Whitman

Διατάσεις γοφών

Ξάπλωσε ανάσκελα, εξέπνευσε και τράβηξε το δεξί σου πόδι στο στήθος. Για τις επόμενες τρεις έως πέντε αναπνοές, περίστρεψε απαλά το γόνατο προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την άλλη, νιώθοντας τους γοφούς να ανοίγουν. Εκπνέοντας, τράβηξε το δεξί γόνατο στο στήθος όσο πιο σφιχτά μπορείς. Κράτησε για πέντε ανάσες. Στη συνέχεια, μετακίνησε το δεξί γόνατο προς τη δεξιά μασχάλη όσο πιο σφιχτά μπορείς και κράτησε άλλες πέντε αναπνοές. Απελευθέρωσε και άλλαξε πλευρά.

Kailey Whitman

Διάταση ποδιού

Κάθισε στο κρεβάτι με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σου και ενωμένα, πάρε μια βαθιά αναπνοή και τέντωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι σου. Εξέπνευσε και άφησε το πίσω μέρος του λαιμού σου και τυχόν ένταση στο σαγόνι σου, δίπλωσε τα πόδια σου και κράτησέ τα για πέντε αναπνοές. Καθώς εισπνέεις, σήκωσε ελαφρώς τον κορμό σου από τα πόδια σου.

Kailey Whitman

Περιστροφές οκλαδόν

Κάθισε στο πλάι του κρεβατιού με τα πόδια στο πάτωμα και τα γόνατα ενωμένα ή τα πόδια σταυρωμένα, τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στο αριστερό σου γόνατο και στρίψε απαλά το σώμα σου προς τα αριστερά. Επανέλαβε με την άλλη πλευρά.

Kailey Whitman

Πόδια επάνω στον τοίχο

Μετακινήστε τα μαξιλάρια μακριά από την πλάτη του κρεβατιού και κάθισε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο, με τα πόδια στραμμένα προς αυτόν. Σήκωσε τα πόδια σου επάνω στον τοίχο, έτσι ώστε οι γλουτοί σας να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τοίχο και τα πόδια να εκτείνονται κατ ‘ευθείαν σε αυτόν. Επικεντρώσου στην αναπνοή βαθιά σε κάθε εισπνοή και εκπνοή. Μείνε έως και πέντε λεπτά.

Kailey Whitman

Περιστροφές σε οριζόντια στάση

Ξάπλωσε ανάσκελα και φέρε τα γόνατά σου στο στήθος σου. Απομάκρυνε τα αργά προς τα δεξιά, πιέζοντας το δεξί χέρι πάνω από τα γόνατα και εκτείνοντας το αριστερό χέρι στο πλάι στο ύψος των ώμων. Κοίταξε αριστερά και μείνε για αρκετές ανάσες. Άλλαξε πλευρά και επανάλαβε.

Kailey Whitman

Στάση πεταλούδα

Ξάπλωσε στο κρεβάτι, ένωσε τα πέλματα των ποδιών μεταξύ τους και απομάκρυνε τα γόνατα το ένα από το άλλο. Επικεντρώσου στην αναπνοή για τρία έως πέντε λεπτά ενώ κρατάς αυτή τη στάση.

Kailey Whitman

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News