Λες συνέχεια στον εαυτό σου ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσεις δίαιτα, από Δευτέρα θα κόψεις το κάπνισμα, από Δευτέρα θα πας γυμναστήριο, από Δευτέρα…. Και ακόμα αυτή η Δευτέρα δεν έχει έρθει. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά.

Ναι, αυτή τη φορά θα πούμε “από τη νέα χρονιά”. Αλλά πριν το πεις αυτό κάνε ένα μικρό πείραμα: Τσέκαρε πόσα είπες το 2017 ότι θα κάνεις το 2018 και πόσα από αυτά έχουν πραγματοποιηθεί. Έτσι, θα καταλάβεις τι στόχους πρέπει να θέσεις. Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι για τη νέα χρονιά τουλάχιστον στο θέμα υγεία;

Οι παρακάτω στόχοι όχι μόνο θα κάνουν καλό στην υγεία σου, είναι και πιο διασκεδαστικοί!

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά

Γυμναστική for fun

Βρες μια δραστηριότητα που αγαπάς και σου αρέσει. Μια δραστηριότητα που σε κάνει να ξεχνιέσαι και που θα σε κάνει να κολλήσει. Μπορεί να είναι ποδήλατο με φίλους, χορός ή yoga.

Κι έτσι θα κάνεις και γυμναστική αλλά θα επωφεληθείς και από όλες τις ενδορφίνες που θα απελευθερωθούν. Για να μην αναφερθούμε στις θερμίδες που θα κάψεις.

Ώρα για διάλειμμα

στόχοι για τη νέα χρονιά

Όχι από τη γυμναστική αλλά απ΄τα social media. Δεν θα τσεκάρεις το κινητό σου κάθε λίγο και λιγάκι, ειδικά αν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος. Δεν θα σπαταλάς όλη σου την ενέργεια στο Instagram αλλά θα θέσεις τα όρια σου.

Και θα δεις πόσο θα ανακουφιστείς και πόσο χρόνο θα έχεις για τον εαυτό σου.

Περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν είναι δα και τόσο δύσκολοι! Είναι σημαντικό να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς αυτή η διατροφή αυξάνει την πρόληψη των ασθενειών και σε προστατεύει από καρδιακές παθήσεις.

Κάνει καλό στην υγεία και την επιδερμίδα σου και μάλλον πρέπει να μην περιμένεις να έρθει το 2019 αλλά να ξεκινήσεις από σήμερα.

Μαγείρεψε όσες περισσότερες φορές την εβδομάδα μπορείς

στόχοι για τη νέα χρονιά

Bremnes Photography for 100 Layer Cake

Πάρε ένα βιβλίο μαγειρικής, βάλε την ποδιά σου κι ετοιμάσου. Είναι σημαντικό να μαγειρεύεις γιατί όχι απλώς ξοδεύεις λιγότερα χρήματα αλλά γιατί είναι πιο υγιεινό. Έτσι, θα μειώσεις τις θερμίδες, θα έχεις επιλέξει εσύ τα προϊόντα που θέλεις να βάλεις και στο τέλος θα το ευχαριστηθείς περισσότερο.

Μαγείρεψε για σένα, για τον καλό σου, για την οικογένειά σου και άφησε τα πιάτα να τα πλύνεις αύριο!

Ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά σου

Μην το υποτιμάς καθόλου! Ανακάλυψε αυτό που σε ευχαριστεί, μίλα για αυτό, κάνε μια αλλαγή. Το σεξ είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας για την ψυχική υγεία, αφού μειώνει το άγχος και νιώθεις ότι έχεις την ενέργεια να κάνεις τα πάντα!

Διαβάστε επίσης:

Η 2λεπτη άσκηση για να αποκτήσεις καλύτερη διάθεση!

Photo: GUILLE FAINGOLD/STOCKSY