Το θερμόμετρο έχει αγγίξει ήδη τα ύψη και αυτή προβλέπεται να είναι μόνο η αρχή. Το Καλοκαίρι οι ειδικοί φωνάζουν να μην βγαίνουμε στις παραλίες χωρίς αντηλιακό, αλλά και να προσέχουμε να μην αφυδατωθούμε, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση μας στον ήλιο είναι πολύ εύκολο να το πετύχουν.

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα;

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, καθώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τη ζέστη με σωστές διατροφικές επιλογές που θα σε δροσίσουν όταν είσαι στο γραφείο και το κλιματιστικό έχει χαλάσει, όταν είσαι στο αμάξι και η ζέστη είναι ανυπόφορη ή όταν είσαι όλη μέρα στην παραλία και η έκθεση στον ήλιο σε έχει εξαντλήσει.

Αναλύουμε τα τρόφιμα και τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τη ζέστη και να δροσιστείς όταν το έχεις ανάγκη, αλλά το σημαντικότερο αναφέρουμε τα τρόφιμα εκείνα που καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών ν’ αποφύγεις.

Διατροφικά do’s και don’ts για όταν κάνει ζέστη!

Πώς να αντιμετωπίσεις τη ζέστη με σωστές διατροφικές επιλογές

Τι τρόφιμα μπορείς να καταναλώνεις

Μια απ’ τις βασικές συμβουλές που σίγουρα θα έχεις διαβάσει είναι το Καλοκαίρι να εντάξεις στη διατροφή σου πολλά φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι και το πεπόνι είναι φυσικά οι πρώτες επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό, χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό. Παράλληλα, και τα κόκκινα φρούτα συνιστώνται για την ικανότητα τους να μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Διατροφολόγοι προτείνουν επίσης το σπανάκι, το αγγούρι και το μαρούλι που μπορείς εύκολα να εντάξεις σε μια σαλάτα.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News