Αν μετράς τις θερμίδες για να χάσεις βάρος τότε παραλείπεις κάτι πολύ σημαντικό! Τα macros. Τι είναι πάλι αυτό; Θα σου πούμε αναλυτικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις αν θέλεις να χάσεις βάρος; Αρχικά, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τα macronutrients, δηλαδή πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για μια υγιεινή διατροφή και για τις θερμίδες που καταναλώνεις συνολικά κάθε μέρα.

Δεν μπορείς να αδυνατίσεις; 5 παράγοντες που επηρεάζουν τις θερμίδες που καις

Ο fitness coach Max Weber, δημοσίευσε μια πολύ εύκολη φόρμουλα για να υπολογίσεις τις θερμίδες και τα marcos που καταναλώνεις, καθώς είναι πολύ σημαντικό να τα λαμβάνεις και τα δύο απ’ τη διατροφή σου.

τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες
Unsplash/Icons8 team

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες σου;

Καθόρισε τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνεις: Αυτός ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το βάρος σου. Πώς μπορείς να υπολογίσεις πόσες χρειάζεσαι; Μπορείς να το υπολογίσεις πολλαπλασιάζοντας το σωματικό σου βάρος (lbs) με το 14 ή το 15.

Όρισε τις θερμίδες με έλλειμμα / πλεόνασμα. Δηλαδή περισσότερες ή λιγότερες. Αν ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος, τότε μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις να αφαιρείς 500 από το βήμα 1 παραπάνω.

Όρισε τις πρωτεΐνες σου. Πόσες πρωτεΐνες χρειάζεσαι; Αυτό θα το υπολογίσεις πολλαπλασιάζοντας το σωματικό σου βάρος (lbs) με το 10. Αυτό σημαίνει μερικά γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα.

Όρισε τα λίπη. Για να προσδιορίσεις πόσα λίπη χρειάζεσαι, πρέπει να πολλαπλασιάσεις το σωματικό σου βάρος (lbs) με το 0,3.

τρόπος για να υπολογίσεις τις θερμίδες
Pexels

Όρισε τους υδατάνθρακες: Φυσικά και χρειάζεσαι και υδατάνθρακες. Πόσους; Διαίρεσε τις θερμίδες που σου μένουν με το 4.

Κάνε τις προσαρμογές που χρειάζεσαι. Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά αν προτιμάς ένα macronutrient σε ένα άλλο ή αν θέλεις περισσότερες ή λιγότερες θερμίδες, τότε μπορείς να το προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News