Αν έχεις μια μικρή… διάσπαση προσοχής, αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει

LIKE US ON FACEBOOK

Ποια είναι η ιδανική άσκηση για τη διάσπαση προσοχής; Η yoga! Η yoga σε βοηθά στην καθημερινότητά σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι. Και συγκεκριμένα, ενισχύει το mindfulness ή όπως λέμε στα ελληνικά την “ενσυνειδητότητα”.  Δηλαδή, σε βοηθά να επικεντρώνεις κάπου την προσοχή σου και να το δέχεσαι έτσι όπως είναι!

Είναι η ιδανική άσκηση για τη διάσπαση προσοχής, βοηθά όχι μόνο το σώμα σου αλλά και την ψυχή σου και θα πρέπει να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου.

Μερικές ασκήσεις yoga είναι ικανές όχι να σου λύσουν μαγικά τα προβλήματα, αλλά να σε βοηθήσουν στη διαφορετική αντιμετώπισή τους.

Πώς σε βοηθά η yoga;

Η εξάσκηση είναι το Α και το Ω

άσκηση για τη διάσπαση προσοχής

Photo: Unsplash/Avrielle Suleiman

Επαναλαμβάνεις ασκήσεις ξανά και ξανά μέχρι να τις τελειοποιήσεις. Η ίδια η yoga συχνά αναφέρεται ως “πρακτική εξάσκηση” καθώς δεν πρόκειται για μια άσκηση που την κατέχεις, ούτε σκοπός της είναι να γίνεις ο πιο ευλύγιστος άνθρωπος στον χώρο. Πρόκειται για πολλά οφέλη που κερδίζεις στη διαδρομή, στο “ταξίδι”.

Αντί να εστιάζεις στο τελικό σημείο των στόχων που προσπαθείς να πετύχεις, είτε πρόκειται για μια προαγωγή, είτε για μια σχέση, ένα καινούργιο σπίτι, άφησε την ευελιξία σου να δοκιμάσεις νέα πράγματα στην πορεία.

Αναπνοές

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να τρέχεις να προλάβεις ένα deadline στη δουλειά ή να έχεις μια δύσκολη συζήτηση και να συνειδητοποιείς πως κρατάς την ανάσα σου.

Με το να παίρνεις βαθιές ανάσες βοηθάς στην ανακούφιση του άγχους από το σώμα σου και η yoga σε βοηθά να σου γίνει συνήθεια, ειδικά σε τέτοιες στιγμές που χρειάζεσαι την αναπνοή σου περισσότερο από κάθε άλλο.

Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος Yoga, παίρνεις μια ανάσα σε κάθε κίνηση και την αφήνεις να ρέει, χωρίς να προσπαθείς ιδιαίτερα. Η ίδια τεχνική στη ζωή σου θα σου υπενθυμίζει πως πρέπει να αναπνέεις όταν αγχώνεσαι αλλά και σε δύσκολες καταστάσεις. Και πάντα! Η αναπνοή σου σημαίνει ότι είσαι ζωντανός.

Γίνεσαι πιο προσεκτικός

Μπαίνεις σε ένα μάθημα yoga και ψάχνεις για οικεία πρόσωπα, ανθρώπους και πράγματα που γνωρίζεις.

Το σημαντικό είναι, όμως, να σκέφτεσαι πράγματα που δεν βλέπεις και να είσαι πιο προσεκτικός, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να ενταχθείς σε όλους τους χώρους. Είσαι συνδεδεμένος με τους άλλους και με τον εαυτό σου.

άσκηση για τη διάσπαση προσοχής

Photo: unsplash/Form

Γίνεσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Η yoga είναι μια εξάσκηση της… αυτοεπιτήρησης. Δηλαδή, σε ενθαρρύνει να κάνεις μια ειλικρινή εκτίμηση για το πώς είναι το σώμα σου, πώς νιώθεις μέρα με τη μέρα και το ίδιο πρέπει να κάνεις και στη ζωή σου.

Μια μικρή απογραφή που θα σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις στην καριέρα σου αλλά και στις σχέσεις σου. Πρέπει να έχεις έναν ειλικρινή διάλογο με τον εαυτό σου και το πώς νιώθεις στον “ρόλο” σου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα συναισθήματά σου και να θέτεις τα δικά σου, υγιή όρια.

Διαβάστε επίσης:

5+1 λάθη που μια yoga instructor δεν θα έκανε ποτέ

Photo: unsplash/Toa Heftiba
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved